Ο Σύλλογος Ανδρίων Αμερικής τίμησε την προστάτιδά του

0
162
Τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου Ανδρίων Αμερικής σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Δημήτριο Καλογρίδη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ανδρίων Αμερικής, το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, τίμησε την προστάτιδά του την Παναγία της Θεοσκεπάστου με μια σειρά εκδηλώσεων στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Πορτ Τζέφερσον.

Οι Ανδρίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία, το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των κεκοιμημένων ιδρυτών και μελών του Συλλόγου και την Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου που τέλεσε ο π. Δημήτριος Καλογρίδης.

Αμέσως μετά μετέβησαν στο εστιατόριο Lake Grove Diner, όπου απόλαυσαν τα πλούσια εδέσματα.

Ο π. Δημήτριος Καλογρίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι οι Ανδρίοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές και δωρητές της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου και η εικόνα της Παναγίας της Θεοσκεπάστου έχει φιλοτεχνηθεί με τις δωρέες του συλλόγου και των μελών της.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις εντάσσονται στο εορτολόγιο του Συλλόγου και η επόμενη μαζική εκδήλωση είναι η συμμετοχή τους στην παρέλαση για την 201η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022.

Ο Σύλλογος Ανδρίων Αμερικής ιδρύθηκε το 1929 με έδρα τη Νέα Υόρκη και μέλη του Ανδριώτες της τριπλιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.