ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ρόδου Νέας Υόρκης “Απόλλων” μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καρτάλης στο συνοδευτικό ηλεκτρονική μήνυμα αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση και τονίζει ότι “αυτομάτως σηματοδοτεί την οριστική και αναμενόμενη ρήξη αυτής της χώρας με το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου”.

“Μια απόφαση λαϊκιστική, που δεν εξυπηρετεί παρά μόνο μικρό-κομματικά συμφέροντα, μια απόφαση που υποτιμά τελείως και λανθασμένα τη νοημοσύνη και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, αντίδραση η οποία στο σύνολο της και μακροπρόθεσμα, θα πλήξει ανεπανόρθωτα τους ίδιους τους λαϊκιστές, την αξιοπιστία της ίδιας τους της χώρας και δυστυχώς στο τέλος, τους ίδιους τους Τούρκους πολίτες”, αναφέρει στο μήνυμά του ο κ.Καρτάλης.

Ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Χρήστος Μπόνης.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, η οποία φέρει τις υπογραφές του προέδρου Νίκου Καρτάλη και της γραμματέως Ελένης Σακέλλη: “Ο σύλλογος της Ρόδου Νέας Υόρκης – Απόλλων, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο, την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, μια απόφαση που προσβάλλει βάναυσα ένα σύμβολο Παγκόσμιου Πολιτισμού, την ιστορική του μνήμη, τους Χριστιανούς ανά την υφήλιο και όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Ενώνουμε την φωνή μας με την Ελληνική Κυβέρνηση και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες που της αναλογούν.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.