Ο Σύλλογος Αρκάδων τίμησε την μνήμη των θυμάτων της Άλωσις της Τριπολιτσάς

Στιγμιότυπο από την ομιλία του εκπαιδευτικού Γιώργου Κανελλόπουλου. Φωτογραφία: ETA/Press

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την επέτειο της νίκης των Ελλήνων με αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που οδήγησε στην Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, γνωστή και ως «Άλωσις της Τριπολιτσάς» τίμησε την περασμένη Κυριακή ο σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά», με αρτοκλασια και μνημόσυνο για τα θύματα της ιστορικής μάχης.

Το μνημόσυνο και η αρτοκλασία τελέστηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου και παρέστη η ηγεσία του Συλλόγου καθώς και η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κ. Αγγελική Βουρνά.

Για πρώτη φορά εξάλλου προέστη στο μνημόσυνο και την αρτοκλασία του Συλλόγου ο εξ Αρκαδίας καταγόμενος νέος ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

Στιγμιότυπο από την μακαρία που παρατέθηκε στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίοιυ Αστόριας. Φωτογραφία: ETA/Press

Αμέσως μετά ακολούθησε μακαρία στο χωλ της Εκκλησίας στην διάρκεια της οποίας μίλησε με θέμα την εξέλιξη των γεγονότων που οδήγησαν τον Κολοκοτρώνη στη νίκη, ο εκπαιδευτικός, κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του π. Ανάργυρου ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε την ιστορική μνήμη στις νεότερες γενιές.

Ο π. Ανάργυρος μίλησε και για το τάμα του Κολοκοτρώνη ο οποίος εμψύχωσε τα παλικάρια του με την εικόνα της Παναγίας και υποσχέθηκε στην Παναγία, ότι αν νικήσουν οι Έλληνες θα, χτίσει ένα ναό στην χάρη της.

Από αριστερά διακρίνονται οι Χρήστος Βουρνάς Αγγελική Βουρνά, π Γεώργιος Κασάπογλου, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και ο Γεώργιος Κανελλόπουλος. Φωτογραφία: ETA/Press
Η νεότερη γενιά των Αρκάδων. Φωτογραφία: ETA/Press
Σε πρώτο πλάνο η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αγγελική Βουρνά. Φωτογραφία: ETA/Press
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.