Ο πρόεδρος του Κολεγίου του Κουίνς θα βραβεύσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη

0
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του Κολεγίου του Κουίνς, κ. Frank Wu το πρωί του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου 2023 θα απονείμει το βραβείο «President’s Medal» στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πρόκειται για το ανώτατο βραβείου του Κολεγίου, το οποίο απονέμεται στον κ. Χριστοδουλίδη και η απονομή του τιμά τόσο το Κολέγιο, διότι αναδεικνύει πόσο ψηλά έχουν φτάσει και μπορούν να φτάσουν οι φοιτητές και σπουδαστές τους, όσο και το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών το οποίο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα γιορτάσει το χρυσό ιωβηλαίο.

Η είδηση έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό της διεύθυνσης, της εφορίας και των ηγετών της ομογένειας που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της συναυλίας «50 χρόνια Χρυσάφι» με τον Μανώλη Μητσιά προκειμένου να ενισχύσει τα δύο προηγμένα ελληνικά κέντρα του Κολεγίου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να αφιχθεί στη Νέα Υόρκη, αύριο, Σάββατο προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας σχετικά με το πρόγραμμα της επισκέψεως του κ. Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται από τις 16 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του, θα παραστεί σε θεσμικές, πολυμερείς συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών, ενώ θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με εκπροσώπους ενεργειακών και επενδυτικών Οργανισμών.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί, στις 18 Σεπτεμβρίου, στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου Αειφόρου Ανάπτυξης, την οποία θα προλογίσουν , μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της 78ης Γενικής Συνέλευσης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. 

Την ίδια μέρα, όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση και ακολούθως θα παραστεί στην έναρξη της Γενικής Συζήτησης της Ολομέλειας της 78ης Γενικής Συνέλευσης, την οποία θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. 

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη θα παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του προς τιμήν των συμμετεχόντων ηγετών στη Γενική Συνέλευση.

Στις 20 Σεπτεμβρίου (στις 4.30 μ.μ. ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 20 του μηνός θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Chevron International κ. Clay Neff και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του AJC (Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής) κ. Ted Deutch.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, στην Αρχιεπισκοπή.

Την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με αντιπροσωπεία της εταιρείας Εrnst and Young, ενώ αργότερα θα δεχθεί αντιπροσωπεία της εταιρείας CVC Capital. Θα έχει, επίσης, συνάντηση με αντιπροσωπεία της εταιρείας EXXON.

Στις 22 Σεπτεμβρίου (στις 7.10 μ.μ. ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Antonio Guterres στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα.

Το μεσημέρι της 22ας Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Τέλος, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Queens College, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή προς τιμήν του, ενώ στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει στο Εθνικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στις ΗΠΑ ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.