ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Δρ. Σωτήριος Γ. Στεργιόπουλος (Dr. Sotirios G. Stergiopoulos) λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου και διευθύνων συμβούλου της «Α2Α Pharmaceutical» μίλησε στις «Αναμνήσεις» για την μεγάλη τιμή, τις αυξημένες ευθύνες, καθώς επίσης και για τα οράματά του για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο ομογενής γιατρός και επιστήμονας είναι ευρύτερα γνωστός όχι μόνο στην ιατρική και ερευνητική κοινότητα, αλλά και στην ομογένεια της Νέας Υόρκης λόγω της ενασχόλησής του με τον ιστορικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης και τον ηγετικό του ρόλο στην Επιτροπή Υποτροφιών.

Ο Δρ. Στεργιόπουλος, όπως επεσήμανε, είναι ένα από τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη της «Α2Α Pharmaceutical», μιας από τις νεότερες και πολλά υποσχόμενης βιοτεχνολογικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία ασχολείται με την προώθηση των καινοτόμων ιατρικών ερευνών και την δημιουργία νέων θεραπευτικών μεθόδων και φαρμάκων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος με τη σύζυγό του Ματίνα το γένος Αργειτάκου και τα παιδιά τους Αργυράκη, αριστερά, και Γιώργο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δρα Σωτήριου Στεργιόπουλου.

Υπηρέτησε την εταιρεία από διάφορα αξιώματα ξεκινώντας από τα καθήκοντα του ιατρικού διευθυντή και του αντιπροέδρου έως και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και στις αρχές του Ιουλίου επωμίστηκε τα δύο πιο σημαντικά αξιώματα, του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου  τόσο λόγω των συσσωρευμένων εμπειριών ως γιατρός και ερευνητής, όσο και των ηγετικών του καθηκόντων των προηγούμενων ετών σε μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες συμπεριλαμβανομένων της Novartis, Bayer και Celgene.

Αναφερόμενος στην εταιρεία της οποίας ηγείται ο Δρ. Στεργιόπουλος επεσήμανε ότι της «Α2Α Pharmaceutical» έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη στην εξεύρεση νέων θεραπειών και μεθόδων για την αντιμετώπιση του καρκίνου, της Μυικής Δυστροφίας  Duchenne και άλλων ασθενειών που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι δύσκολα να θεραπευτούν.

Ερωτηθείς για τον χαρακτήρα της εταιρείας επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής είναι ιδιωτική και ότι στοχεύουν του χρόνου να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο ούτως ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για την υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων.

Ο Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος γεννήθηκε προ 48 ετών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ενώ οι γονείς του κατάγονταν από την Κόρινθο. Ήρθε στην Αμερική με τους γονείς του το 1976 σε νεανική ηλικία και σπούδασε στις καλύτερες ιατρικές σχολές μεταξύ των οποίων του Χάρβαρντ, του Τζον Χόπκινς και του Poznan University of Medical Sciences.

Είναι νυμφευμένος με την Ματίνα, το γένος Αργειτάκος, η οποία είναι υποδιευθύντρια σε δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης και εντός του έτους αναμένεται να ολοκληρώσει την διδακτορική της διατριβή στην παιδαγωγική σχολή «Johns Hopkins University School of Education».

Το ζεύγος έχει δύο αγόρια το Γιώργο που είναι 11 ετών και τον Αργυράκη που είναι 6 ετών.

Ο Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δρα Σωτήριου Στεργιόπουλου.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.