ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης και ο εκτελεστικός διευθυντής Βασίλειος Μωσσαϊδης την Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 συμμετείχαν στην διαδήλωση που διοργάνωσαν μπροστά στην Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον η 3η Περιφέρεια της AHEPA και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (Hellenic Cultural Center).

Η διαδήλωση είχε ως στόχο την αφύπνιση της κοινής γνώμης και του πολιτικού κόσμου για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και για την καταγγελία της απόφασης του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι ομογενείς με συνθήματα υπέρ της σωτηρίας της Αγίας Σοφίας, του πρώτου χριστιανικού ναού που χτίστηκε τον 6ο αιώνα, καθώς επίσης και για τον τερματισμό των διώξεων κατά των χριστιανικών πληθυσμών ζήτησαν από την αμερικανική κυβέρνηση να ασκήσει όλη της την επιρροή να βάλει φρένο στα σχέδια του Ερντογάν.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης (δεξιά) ενώ εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τους αντιδιαδηλωτές. Φωτογραφία. Ευγενική παραχώρηση AHEPA

Την ίδια στιγμή μια ομάδα Τούρκων διοργάνωσαν αντιδιαδήλωση και άρχισαν να παρενοχλούν τους ομογενείς διαδηλωτές εμποδίζοντάς τους να ανέβουν στο πεζοδρόμιο μπροστά στην Τουρκική Πρεσβεία. Ένεκα της άμεσης αντίδρασης του ύπατου προέδρου της ΑΗΕΠΑ, Γιώργου Χωριάτη παρέμβηκε η Αστυνομία και οι άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο κ. Χωριάτης μετά το πέρας της διαδήλωσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους Αστυνομικούς, καθώς επίσης για τον Γιώργο Μαραφάτσο από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο και τα στελέχη της 3ης Περιφέρειας της AHEPA, καθώς επίσης και τον δήμο της Πρωτεύουσας για την διασφάλιση του δικαιώματος της διαδήλωσης.

Η διαδήλωση έλαβε την ίδια ώρα που ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και μία περίπου μέρα μετά την επιστολή της AHEPA στον πρόεδρο Τραμπ.

Οι ομογενείς με τα πανό και τα συνθήματα ενώ κατευθύνονται προς την Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Φωτογραφία. Ευγενική παραχώρηση AHEPA

Η AHEPA, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών πρωτοστατεί στην αγώνα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας και απεύθυνε έκκληση στους ομογενείς και φιλέλληνες να μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα.

Αριστερά οι ομογενείς, ενώ δεξιά οι Τούρκοι οι οποίοι προσπάθησαν να διοργανώσουν αντιδιαδήλωση στην είσοδο της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον. Φωτογραφία. Ευγενική παραχώρηση AHEPA
Σε πρώτο πλάνο ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης ενώ συζητά με Αστυνομικό. Φωτογραφία. Ευγενική παραχώρηση AHEPA
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.