ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γιάννης Πρατσινάκης διέψευσε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε μετά από έντεκα ημέρες στην Εντατική να εξέλθει από τον αναπνευστήρα και να γίνει το σύμβολο της νίκης κατά του κορωνοϊού όχι μόνο για το νοσοκομείο «Cooper University Hospital» στο Κάντμεν της Νέας Ιερσέης, αλλά και για όλη την ιατρική κοινότητα της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας.

Ο 47χρονος, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 26 Μαρτίου 2020 με έντονα αναπνευστικά προβλήματα και το βράδυ της ίδιας ημέρας εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και για έντεκα ημέρες νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση (induced coma) και με μηχανική υποστήριξη.

Το απόγευμα Δευτέρας, 6 Απριλίου 2020  εξήλθε από την κωματώδη κατάσταση στην οποία νοσηλευόταν λόγω του κορωνοϊού και άρχισε να αναπνέει μόνος του προκαλώντας χαρά και συγκίνηση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που στάθηκαν αγέρωχοι στο πλευρό του και στον ομογενή καρδιολόγο, Δρ. Ηλία Ηλιάδη, που ήταν με όλη τη σημασία της λέξεως ο φύλακας άγγελός του.

Ο Δρ. Ηλίας Ηλιάδης και η Jill Salvatore RN. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δρα Ηλία Ηλιάδη.

Ο Δρ. Ηλιάδης, όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» η σύζυγός του Μαρία Πρατσινάκη, «ήταν ο Θεός τους», ο οποίος στην δύσκολη στιγμή εμψύχωνε τους ίδιους και τον Γιάννη και τους διαβεβαίωνε ότι με την προσευχή και την πίστη και τη βοήθεια των γιατρών θα κατανικήσουν τον κορωνοϊό».

Δρ. Ηλίας Ηλιάδης

Ο Δρ. Ηλίας Ηλιάδης ο οποίος ήταν καθημερινά στο πλευρό του Γιάννη Πρατσινάκη, τον εμψύχωνε και παρείχε τη δυνατότητα στην σύζυγό του Μαρία και στα κορίτσια του να του μιλούν και εκείνος να αντιδρά κουνώντας τον αντίχειρα, κατά διάρκεια της επικοινωνίας με τις Αναμνήσεις εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ και μάλιστα επεσήμανε ότι ο Γιάννης πιθανόν να μην χρειαστεί να διακομιστεί σε Κέντρο Αποκατάστασης.

«Ο Γιάννης είναι δυνατός, είναι υγιείς και με την βοήθεια των γιατρών και με την πίστη και με την προσευχή κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό. Μόνο τα 20% – 30% των ασθενών που καταλήγουν στον αναπνευστήρα πάνω από μια εβδομάδα ενδέχεται να εξέλθουν από αυτόν.  Ο Γιάννης νοσηλεύεται σε κανονικό θάλαμο και άρχισε ήδη τις φυσικοθεραπείες και η βελτίωσή του είναι θεαματική», επεσήμανε ο Δρ. Ηλιάδης υπενθυμίζοντας ότι η περίοδος αποθεραπείας και ανάκτησης των δυνάμεων σε παρόμοιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει τους δύο με τρεις μήνες.

Ο αχώριστοι φίλοι Δρ. Ηλίας Ηλιάδης, αριστερά και ο Γιάννης Πρατσινάκης οι οποίοι δίνουν την δική τους μάχη με τον κορωνοϊό. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μηχανική υποστήριξη, λόγω της κωματώδους καταστάσεως στην οποία εισάγονται, δεν θυμούνται πολλά πράγματα από την περίοδο της Εντατικής.  

Για προληπτικούς λόγους η οικογένεια και οι φίλοι του Γιάννη δεν μπορούν να τον επισκεφθούν, αλλά από το απόγευμα της Δευτέρας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά. Χθες, Τετάρτη, το απόγευμα επικοινώνησαν μέσω τάμπλετ και επέστρεψαν τα χαμόγελα.

Happy Birthday

Το Σάββατο, 4 Απριλίου 2020, ο Γιάννης είχε τα 47α γενέθλιά του. Η σύζυγός του Μαρία Πρατσινάκη παρήγγειλε φαγητό και μια τούρτα και την έστειλε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προκαλώντας την ευαρέσκεια των ιατρών και των νοσηλευτών.

Το ευχαριστήριο της οικογένειας του Γιάννη Πρατσινάκη. Φωτογραφία: Facebook.

«Ήταν η πρώτη φορά που οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκοψαν την τούρτα και τραγούδησαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το «Happy Birthday», επεσήμανε η Μαρία Πρατσινάκη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τους γιατρούς και όλους όσους προσευχήθηκαν υπέρ της αποκατάστασης της υγείας του Γιάννη.

Η κ. Πρατσινάκη μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook το απόγευμα της Δευτέρας, μοιράστηκε τη χαρμόσυνη είδηση της εξόδου του Γιάννη από τον αναπνευστήρα και τα εικονίδια της καρδιάς, του χαρούμενου προσώπου και της νίκη πήραν φωτιά.

Η AHEPA

Το 69ο Τμήμα της AHEPA στο Κάντμεν της Νέας Ιερσέης το μεσημέρι της Πέμπτης, 9 Απριλίου 2020, προσέφερε πλήρες γεύμα και ευχαριστήρια κάρτα σε όλους τους σωτήρες του Γιάννη Πρατσινάκη και των εκατοντάδων συμπολιτών του που δίνουν τη δική τους μάχη με τον κορωνοϊό.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιώργου Χωριάτη. Φωτογραφία: AHEPA / Δημήτρης Πανάγος

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, κ. Γιώργος Χωριάτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη γενναιοδωρία του Χρήστου Πρέντζα και της οικογένειάς του, που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν το ευχαριστήριο γεύμα εξ ονόματος του 69ου Τμήματος της οργάνωσης.

«Η AHEPA στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα είναι επί ποδώς. Τα τμήματα σε όλη την επικράτεια αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες όπως του 69ου Τμήματος και προσφέρουν γεύματα στους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού», επεσήμανε ο κ. Χωριάτης.

«Και δεν αρκούμαστε μόνο με αυτό αλλά επικοινωνούμε με τα στελέχη και τα μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τους ενθαρρύνουμε και τους παρέχουμε συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τους προτρέπουμε για την παροχή βοήθειας στους παλαιμάχους και στους ηλικιωμένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε ο κ. Χωριάτης, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Νέας Ιερσέης, Δρ. Ηλία Ηλιάδη και άλλα στελέχη παρέλαβαν τα γεύματα και τα παρέδωσαν στους πραγματικούς ήρωες του πολέμου κατά του κορωνοϊού και τα μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Χρήστος Πρέντζας

Ο Χρήστος Πρέντζας,  ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Westmont Diner», στην πολίχνη Haddon της Νέας Ιερσέης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι προετοίμασαν ατομικά πακέτα πλήρους γεύματος με διάφορες ποικιλίες ανάλογα με τις προτιμήσεις των γιατρών.

Τα γεύματα που προσέφερε το 69ο Τμήμα της ΑΗΕΠΑ και ο ομογενής εστιάτορας Χρήστος Πρέντζας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δρ. Ηλία Ηλιάδη.

Ερωτηθείς για την δωρεά του γεύματος επεσήμανε ότι «γίνεται μέσω του 69ου Τμήματος της AHEPA και ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να εκπέμψουμε μήνυμα ενότητας και να αποδείξουμε ότι «είμαστε στο εμείς» που έλεγε και ο Μακρυγιάννης».

Το εστιατόριο «Westmont Diner» την περίοδο του κορωνοϊού ενέτεινε τη δράση του και προσφέρει γεύματα στους άνδρες και τις γυναίκες της πρώτης γραμμής του αγώνα με τον κορωνοϊό.

 Ο κ. Πρέντζας είναι 37 ετών και ανήκει στη νεότερη γενιά των Ελληνοαμερικανών. Γεννήθηκε στη Νέα Ιερσέης, ομιλεί άπταιστα την ελληνική γλώσσα. Είναι νυμφευμένος με την Ειρήνη Σακελλάρη με την οποία έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι τον Δημήτρη και αναμένουν την έλευση στον κόσμο του κοριτσιού τους.   

Γιάννης Πρατσινάκης

Ο Γιάννης Πρατσινάκης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έγινε το σύμβολο της μάχης και συνάμα της νίκης κατά του κορωνοϊού για τις κοινότητες του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και του Αγίου Αντωνίου στο Βάινλαντ της Νέας Ιερσέης που τέλεσαν προσευχές και δεήσεις υπέρ της ταχείας ανάρρωσής του Γιάννη και όλων των άλλων ομογενών που μάχονται με την ύπουλη και συνάμα φονική ασθένεια και συνάμα υπέρ υγείας όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ο Γιάννης και η Μαρία Πρατσινάκη με τα κορίτσια τους Στέλλα – Μαρία, Κατερίνα και Ιωάννα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Πρατσινάκη.

Ο Γιάννης Πρατσινάκης είναι ένας εκ των διευθυντών της φαρμακοβιομηχανίας «Merck Pharmaceutical» και ηγείται των ερευνών για το εμβόλιο του κορωνοϊού (COVID- 19).

Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1973 στην Αθήνα, είναι γιος του πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Πρατσινάκη και της πρεσβυτέρας Μαρίας Πρατσινάκη και έχει άλλα δύο αδέλφια την Κατερίνα και τον Χαράλαμπο.

Ήρθε στην Αμερική σε παιδική ηλικία με την οικογένειά του και μεγάλωσε στη Νέα Ιερσέη και στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, όπου για δεκαετίες διατέλεσε ιερατικός προϊστάμενος ο πατέρας του, π. Εμμανουήλ Πρατσινάκης.

Ο Ιωάννης Πρατσινάκης και η Μαρία το γένος Γάσπαρη παντρεύτηκαν το 1997 και έφεραν στον κόσμο τρία κορίτσια και συγκεκριμένα την Στέλλα –Μαρία, την Κατερίνα και την Ιωάννα.

Η Μαρία, η Στέλλα, η Κατερίνα και η Ιωάννα αποτελούν τους φύλακες αγγέλους του Γιάννη και την «Ομάδα Πρατσινάκη» (Team Pratsinakis).

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.