Ο Ελπιδοφόρος καλεί τους ομογενείς σε προσευχή ευχαριστίας για τον κ. Βαρθολομαίο

1
95
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος αφιέρωσε την εγκύκλιο για την Ημέρα των Ευχαριστιών στην 30ή επέτειο της ποιμαντορίας του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου και καλεί τους ομογενείς  όπως «προσθέσουν στο τραπέζι που είναι στρωμένο με όλα τα καλά του Θεού, μία προσευχή ευχαριστίας αφιερωμένη στον Πνευματικό Πατέρα όλων μας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της Αρχιεπισκοπικής εγκυκλίου για την ημέρα των Ευχαριστιών.

25 Νοεμβρίου 2021

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της Ηγεσίας των 100, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

«Ευχαριστήσωμεν τω Κυρίω!»  (Θεία Λειτουργία).

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Όπως ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε την εθνική εορτή των Ευχαριστιών, μία αμερικανική εορτή, κατά την οποία αναπέμπουμε ευχαριστίες για τις ευλογίες του Θεού στη ζωή μας αλλά και στη χώρα μας, επισημαίνω με μεγάλη ικανοποίηση και πολλές ευχαριστίες προς όλους την πρόσφατη αποστολική επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. Αν και υπήρξαν στιγμές ανησυχίας για την υγεία του Παναγιωτάτου κατά τη διάρκεια αυτής της προγραμματισμένης επίσκεψης, μπορούμε να αναθαρρήσουμε ανακουφισμένοι, ευχαριστώντας το Θεό διότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας έλαβε την πρέπουσα περίθαλψη και ανακάμπτοντας επέστρεψε στη βασιλίδα των πόλεων.

Τα τριάντα έτη ποιμαντορίας του στον πατριαρχικό θρόνο μας προδιαθέτουν να αναπέμψουμε ύμνους ευχαριστίας στον Κύριο, γιατί μας χάρισε αυτόν το σοφό Πατριάρχη ως τον μακροβιότερο στην πατριαρχική καθέδρα από την ίδρυσή της. Η διάδοση του κηρύγματος και της διδασκαλίας του Ευαγγελίου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού κατά την πατριαρχία του Παναγιωτάτου είναι πράγματι αξιοσημείωτη. Διότι δεν φείδεται κόπου και χρόνου, ούτε αυτής της πολύτιμης υγείας του, άγρυπνος καπετάνιος της ιερής κιβωτού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να την καθοδηγεί σε ασφαλή λιμένα, μέσα από τα πελώρια κύματα της σύγχρονης ιστορίας μας. Ακόμα και όταν τα κύματα της αθείας και του κομμουνισμού κατέκλυζαν την Ανατολική Ευρώπη (ακόμη και τώρα επηρεάζουν αυτούς τους τόπους), ο Παναγιώτατος οδήγησε και οδηγεί την Εκκλησία με περισσή σύνεση και σοφία.

Αυτήν την ημέρα των Ευχαριστιών, ας προσθέσουμε στο τραπέζι που είναι στρωμένο με όλα τα καλά του Θεού, μία προσευχή ευχαριστίας αφιερωμένη στον Πνευματικό Πατέρα όλων μας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Σηκώνει στις πλάτες του μεγάλες ευθύνες και προβλήματα εκ μέρους όλων μας, εξαιτίας της ειλικρινούς αγάπης για όλους τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως για τα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού.

Μετά της πατρικής εν Κυρίω Ιησού Χριστώ αγάπης,

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Προσευχόμεθα όλοι μας , να συνέλθετε όλοι
  οι Επίσκοποι τιτλοφορούντες και μη, να
  αλλάξετε πορεία να αγκαλιάσετε την ταπείνωση
  και την πτωχεία , όπου ευρίσκονται τα υψηλά
  και τα πλούσια να απαλαχτήτε από την
  χλίδα…. για να μπορέσετε να δείτε το φως το
  ανέσπερο που θα σας οδηγήσει να βρείτε
  την αληθινή μεταξύ σας αγάπη και την
  αγάπη προς τα ποιμνιά σας και κυρίως την
  αγάπη προς την Μίαν Αγία και Αποστολική
  Εκκλησία την Ορθόδοξον Εκκλησία την
  οποίαν εμπαίζετε με τις πράξεις σας και τούτο
  διότι αποκολληθήκατε από αυτήν και
  προςκολληθήκατε στο άρμα του Πάπα ο
  οποίος σας χρησιμοποιεί για να διαλύσετε την
  Εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός χρησιμοποιώντας
  το δόγμα του διαίρει και βασίλευε.
  Η ημέρα της κρίσεως πλησιάζει ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.