Ο Δήμαρχος της Νέας Υορκης ανακήρυξε τη 19 Μαρτίου ως Ημέρα Αριάννας Χάφινγκτον

Η Αριάννα Χάφινγκτον και ο Δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάσιο. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η καθιερωμένη δεξίωση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης Bill de Blasio, επ’ ευκαιρίας της 198ης επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας παρατέθηκε με επισημότητα το βράδυ της Τρίτης 19 Μαρτίου στην επίσημη κατοικία γνωστή ως Gracie Mansion, που ανοικοδομήθηκε το 1799.

Η δεξιωση ήταν μια ευκαιρία να εκφράσει ο κ. Ντε Μπλάζιο τα φιλελληνικά του αισθήματα και ταυρόχρονα να παρουσιάσει στην Αριάννα Χάφινγκτον μια διακήρυξη με την οποία η 19η Μαρτίου 2019, ανακηρύχθηκε ως ημέρα της Αριάννας Χάφινγκτον στη Νέα Υόρκη.

Η δεξίωση που δόθηκε στην γνωστή απο το χρώμα του τοίχου γαλάζια αίθουσα με τις κορινθιακού τύπου κολώνες, συγκέντρωσε διάφορες προσωπικότητες της Ελληναομερικανικής κοινότητας και αναμεσά τους ανθρώπους απο τον επιχειρηματικό, τον επιστημονικό, τον καλλιτεχνικό αλλά και τον πολιτικό τομέα καθώς και εκπροσώπους της Ελληνικής και Κυπριακής παροικίας.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=c4BF7ZZ5hKk” width= https=”yes”]

Το παρών του έδωσε και φέτος ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος-Βαντέ, η πρόξενος της Ελλάδας κ. Λάνα Ζωχιού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων κ. Κλεάνθης Μειμάρογλου, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Παρέλασης κ. Πέτρος Γαλάτουλας, η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία Αλεξία Κατερίνα Βολωνάκη, η Αντρια και η Ανθούλα Κατσιματίδη και εκπρόσωποι σωματείων και οργανισμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν απο τις ομιλίες που εγιναν στη γαλάζια αίθουσα, ο κ. Ντε Μπάζιο υποδέχθηκε τους επισήμους σε διπλανή αίθουσα, στην οποία όμως δεν επετράπη η είσοδος στους δημοσιογράφους.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Αριάννας Χάφινγκτον. Φωτογραφία: ETA PRESS

Ακολούθησε προσευχή απο τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και στην συνέχεια ο κ. Μπιλ Ντε Μπλάζιο, με ύφος πιο απλό και χαλαρό απο αυτό που μας έχει συνηθίσει όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση, αναφέρθηκε στις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνικού Πολιτισμού και της κουλτούρας,που όπως του έγραψε σε ενα εξυπνο λόγο, ο προσωπικός του λογογράφος, μεταφέρθηκαν αυτούσια στην πόλη της Νέας Υόρκης και συνειπάρχουν μαζί με τον μουσακά και τον μπακλαβά.

Ταυτόχρονα, τόνισε ο κ Ντε Μπλάζιο, συνυπάρχουν και η δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεταφέρθηκε στην Αμερική και στη πόλη της Νέας Υόρκης, όπου έχει πάρει την μορφή ενός πρότυπου προγράμματος το οποίο έχει την ονομασία «Democracy NYC».

Παρουσιάζοντας την κ. Αριάννα Χαφινγκτον ο κ. Ντε Μπλαζιο  τόνισε ότι είναι μια απο τις πιο γνωστές προσωπικότητες ελληνικής καταγωγής, στη πόλη μας. Η κ. Χάφινγκτον, που έχει ιδρύσει τον οργανισμό «Thrive» αναφέρθηκε στις αρχές και της αξίες που κληρονόμησε απο την οικογενειά της και ειδκότερα απο την μητέρα της, η οποία και την στήριξε και την βοήθησε σε όλα τα στάδια των σπουδών της και της εξελιξής της, παρά το γεγονός ότι όταν ξεκίνησε οι στόχοι της, φάνταζαν απρόσιτοι.

Μαζί με την Αριάννα στην δεξίωση συμμετείχε και η αδερφή της, η γνωστή συγγραφέας Αγάπη Στασινοπούλου.

Μαζί με τον Δήμαρχο στην δεξίωση παραβρέθηκαν και πολλοί εκπρόσωποι της διοίκησης της πόλης και αναμεσά τους ο υπεύθυνος της Επιτροπής Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών κ. Τζόσεφ Εσποζίτο.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.