Ο διοικητής της Κομητείας Μπέργκεν τίμησε την ομογένεια και την Ελλάδα

0
Οι τιμώμενοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εκπροσώπους της κομητείας Μπέργκεν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διοικητής της Κομητείας Μπέργκεν, κ. Τζέιμς Τεντέσκο ΙΙΙ (Bergen County Executive James J. Tedesco III) το μεσημέρι της Πέμπτης, 23 Μαρτίου 2023 άνοιξε διάπλατα τις πύλες του διοικητικού μεγάρου στο Χάκενσακ της Νέας Ιερσέης, υποδέχτηκε τους ομογενείς και γιόρτασαν από κοινού την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά σε συνεργασία με τα τοπικά τμήματα της AHEPA και συγκεκριμένα το AHEPA Bergen Knights AHEPA 285, Alexander Hamilton 54 AHEPA και Ramapo Τμήμα 453.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τελετή έπαρσης της σημαίας στο προαύλιο του Διοικητικού Μεγάρου και συνεχίστηκαν με την επετειακή εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας ο διοικητής ανακήρυξε την 25 Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής και βράβευσε τους ομογενείς.

Ο πρώην ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο τέως ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Χωριάτης ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο των ομογενών και των φιλελλήνων στην επανάσταση του 1821.

Το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε ο Δρ. Ζήνων Χριστοδούλου, ο οποίος συνεχάρη τους προέδρους των προαναφερόμενων τμημάτων της AHEPA για την άψογη συνεργασία.

 Ο ύπατος γραμματέας της AHEPA Σάββας Τσίβικος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της AHEPA στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο και εστίασε την προσοχή του στους στόχους του δεύτερου αιώνα προσφοράς και δράσης.

Το άγημα της Αστυνομίας της Κομητείας Μπέργκεν

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις πρόσφατες επαφές του με τα τμήματα της AHEPA στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ευρώπη και τόνισε ότι η AHEPA αποτελεί την Φιλική Εταιρεία του 21ου αιώνα και ότι μπορεί και πρέπει να προσφέρει περισσότερα για την προάσπιση των συμφερόντων της Ομογένειας, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  

Ο Διοικητής τίμησε τους προέδρους των προαναφερόμενων Τμημάτων της AHEPA, κ.κ. Πολ Άνταμς, Πίτερ Χίλαρη και Πολ Γκούλετ και άλλους ομογενείς.

Η γαλανόλευκη κυματίζει υπερήφανα στον ιστό της Κομητείας Μπέργκεν.
Στιγμιότυπο από την βράβευση του Γιώργου Χωριάτη.
Ο Ζήνων Χριστοδούλου.
Οι τιμώμενοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εκπροσώπους της κομητείας Μπέργκεν.
Από την βράβευση του Γιώργου Χωριάτη.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.