Ο Αντώνης Τσάκος ανέσυρε τον Σταυρό από την Θάλασσα του Μέρικ

0
Ο Αντώνης Τσάκος ενώ δείχνει τον Σταυρό και ο Αριστείδης Μιχαήλ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τρία από τα δώδεκα ιεροπαίδια που συμμετείχαν στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ βούτηξαν στα παγωμένα νερά του κολπίσκο του Μέρικ του Λονγκ Αϊλαντ για τον Σταυρό και η τύχη χαμογέλασε στον Αντώνη Τσάκο. Μαζί του βούτηξαν ο Αριστείδης Μιχαήλ και ο πρόσφυγας από την Ουκρανία Λαυρέντης Kudierov.

Ο Λαυρέντης Kudierov με την οικογένειά του έφτασαν στις ΗΠΑ προ μερικών μηνών μετά τον βομβαρδισμό και την καταστροφή του σπιτιού και από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα απολαμβάνουν την ανοιχτή αγκαλιά και την θαλπωρή της μεγαλωνύμου κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άϊλαντ.

Ο Αγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έλαβαν χώρα ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου 2023) αμέσως μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα βοηθούμενου υπό του ιερατικού προϊσταμένου, π. Νικηφόρου Φακίνου, των τριών ιεροψαλτών και των δώδεκα ιεροπαίδων.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, Αθηναγόρας και ο π. Νικηφόρος Φακίνος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους κολυμβητές Αντώνη Τσάκο (κέντρο), Αριστείδη Μιχαήλ και Λαυρέντη Kudierov (αριστερά). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Νίκος Πουλικίδης μετά την ακολουθία προσέφερε δωρεά στο Ταμείο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» και ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα, μαζί με τον π. Νικηφόρο, για την τιμή και την ευλογία της επίσκεψης. 

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας ενώ αγιάζει τους κολυμβητές. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ.
Ο Λαυρέντης Kudierov ενώ βουτά στην θάλασσα για τον Σταυρό. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ.
Οι άνδρες της Ακτοφυλακής, ενώ παρακολουθούν την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.