ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα νομικά ζητήματα που αφορούν τους ομογενείς, καθώς επίσης την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και τις συναλλαγές τους με το ελληνικό δημόσιο θα βρεθούν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 1.00 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης) ο όμιλος «Markou Global Legal Group» και η ιδρύτρια και συνάμα πρόεδρός του Μαρία Μάρκου.  

Η εκδήλωση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα λάβει χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom, θα είναι ανοικτή για το ευρύτερο κοινό και αποτελεί μια επί πλέον προσφορά του ομίλου στην ομογένεια.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν και να μιλήσουν ο  γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο ταγματάρχης, υπεύθυνος για στρατολογικά θέματα στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης κ. Ρουκάς, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής Στέλλα Κοκόλη και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Φώτης Κωτσής.

Η αφίσα της διαδικτυακής εκδήλωσης της Μαρίας Μάρκου.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Μαρία Μάρκου, η οποία είναι αδειούχος δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης. Η κ. Μάρκου είναι νομική σύμβουλος πολλών ομογενειακών φορέων και ιδρυμάτων και συνάμα ιδρύτρια και πρόεδρος του «Hellenic Women’s Alliance» και έχει βραβευτεί από ομογενειακούς και αμερικανικούς οργανισμούς για την κοινωνική προσφορά και την φιλανθρωπική της δράση.   

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης του ομίλου «Markou Global Legal Group» και αποτελεί συνέχεια των ενημερωτικών συναντήσεων που έχουν διοργανωθεί το 2019 στο Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αστόρας και οι οποίες είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ομογενών.

Η κ. Μάρκου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι το 2020, λόγω της πανδημίας δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση του προγράμματος των ενημερωτικών συναντήσεων.

Ωστόσο η πανδημία και ειδικά η απαγόρευση των ταξιδιών των Αμερικανών σε τρίτες χώρες αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των ομογενών για να αποκτήσουν το ελληνικό διαβατήριο και να το ανακοινώσουν προκειμένου να επισκέπτονται ανεμπόδιστα την γενέτειρα και κατ’ επέκταση την Ευρώπη.

Ερωτηθείσα για τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος κατά την διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης η κ. Μάρκου επεσήμανε ότι η απόκτηση ιθαγένειας και γενικότερα οι πολιτογραφίσεις, τα στρατολογικά, τα  συνταξιοδοτικά, τα κληρονομικά και μια σειρά άλλων ζητημάτων συμπεριλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των θεμάτων που έχει επιλέξει η οργανωτική επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα για τα οποία οι ομογενείς, καθώς επίσης και οι Έλληνες και Κύπριοι ζητούν τις συμβουλές τους.  

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση καλούνται να κάνουν κλικ στο: https://us02web.zoom.us/j/74854468031?pwd=Rjl0OXZnelVOckcvKzE2Z1FEK29vdz09

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.