Νίκησαν τον κορωνοϊό και ευγνωμονούν τον Δρα Σωτήριο Κασαπίδη και το «Mount Sinai»

0
197
Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Ασλάνης με την σύζυγό του Γεωργία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ιωάννης και η Γεωργία Ασλάνη συμπεριλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των ομογενών, που παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους κατάφεραν να νικήσουν τον κορωνοϊό.

Η κόρη τους Κυριακούλα και ο σύζυγός της Στρατής Μαστροκυριάκος, οι οποίοι από τα Χριστούγεννα μέχρι και την περασμένη Τετάρτη που εξήλθε από το νοσοκομείο ο Ιωάννης βίωσαν πρωτόγνωρες και απίστευτες εμπειρίες, διότι λόγω του κορωνοϊού δεν επιτρεπόταν οι επισκέψεις στους ασθενείς.

Ο Στρατής Μαστροκυριάκος, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό των «Αναμνήσεων» διότι είναι προπονητής της πρωταθλήτριας ομάδας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και η δασκάλα σύζυγός του Κυριακούλα μόλις επέστρεψε στο σπίτι ο Ιωάννης συνέταξαν ένα ευχαριστήριο προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Mount Sinai Queens» και τον διακεκριμένο πνευμονολόγο, Δρα Σωτήριο Κασαπίδη και το καταχώρησαν στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Ο ομογενής πνευμονολόγος και εντατικολόγος, Δρ. Σωτήριος Κασαπίδης.

Πρόκειται για το νοσοκομείο της Αστόριας, στο οποίο εργάζονται και διαπρέπουν δεκάδες ομογενείς γιατροί όλων των ειδικοτήτων και το πιο σημαντικό με αυτό είναι συμβεβλημένοι δεκάδες άλλοι οι οποίοι διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία στην Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. 

Ο Δρ. Σωτήριος Κασαπίδης είναι πνευμονολόγος και συνάμα εντατικολόγος και είναι γόνος μεγάλης ιατρικής οικογένειας της ομογένειας. Ο πατέρας του Δρ. Αναστάσιος Κασαπίδης υπήρξε ένας από τους καλύτερους χειρουργούς, ενώ η αδελφή του Αμαλία Κασαπίδη – Σπυρέα  είναι παιδίατρος. Η σύζυγός του Δρ. Ράνια Κόντου είναι πνευμονολόγος και ο γαμπρός του, Δρ. Σπύρος Σπυρέας είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ανερχόμενης φαρμακοβιομηχανίας «Sigmapharm Laboiratories» με έδρα το Μπενσάλεμ της Πενσιλβάνιας.

Το ευχαριστήριο της Κυριακούλας και του Στρατή Μαστροκυριάκου αποτελεί μια επί πλέον αναγνώριση της προσφοράς του Δρα Σωτηρίου Κασαπίδη στην ιατρική, στην ομογένεια και κατ΄ επέκταση στην ευρύτερη αμερικανική κοινότητα.

Ο Ιωάννης και η Γεωργία Ασλανίδη, 85 και 80 ετών, αντίστοιχα, ήταν καλά στην υγεία τους.

Τα Χριστούγεννα εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν υπήρξαν θετικά.

Από αριστερά διακρίνονται οι Στρατής και Κυριακούλα Μαστροκυριάκου, ο Ιωάννης και η Γεωργία Ασλάνη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η κατάσταση της Γεωργίας, όπως επεσήμανε ο κ. Μαστοκυριάκος, επιδεινώθηκε και εισήχθη στο εν λόγω νοσοκομείο. Την ίδια ημέρα εισήχθη και ο Ιωάννης, ο οποίος εξέπληξε τους γιατρούς με τους υψηλούς δείκτες του οξυγόνου.

Ένεκα των προσπαθειών του Δρα Κασαπίδη και των συνάδελφών του η κατάσταση της Γεωργίας βελτιώθηκε και μετά από είκοσι περίπου ημέρες πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στην οικογένειά της.

Ο Ιωάννης νίκησε τον κορωνοϊό, αλλά εμφάνισε πνευμονία και παρέμεινε δέκα περίπου ημέρες παραπάνω στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να διασωληνωθεί.  

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του ευχαριστηρίου του Στρατή και της Κυριακούλας και Μαστροκυριάκου.

Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Ασλάνης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Το ευχαριστήριο

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και δημοσίως τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Mount Sinai  στην Αστόρια για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήθους, φροντίδας και καθήκοντος προς το συνάνθρωπο.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δρ. Σωτήριο Κασαπίδη και την ομάδα του για τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες που πρόσφεραν για πάνω από ένα μήνα στους γονείς μας Ιωάννη και Γεωργία Ασλάνη.

Το υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης που επιδείξατε και η συμβουλή σας στην επιτυχή ίαση τους ήταν καθοριστική. Η προσφορά σας, το ήθος σας και ο επαγγελματισμό σας, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. 

Ευχαριστούμε για όλα!

Με βαθιά εκτίμηση

Οικογένεια 

Στρατή & Κυριακούλας Μαστροκυριάκου

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.