ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το  βράδυ της Τετάρτης, 1ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης άρχισε να βρέχει ακατάπαυτα, αλλά ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι οι προειδοποιήσεις των αρχών για εκτεταμένες πλημμύρες λόγω του τυφώνα Άϊντα θα επαληθεύονταν με τον πιο τραγικό τρόπο και ότι η κάθε περιοχή θα πλήρωνε το δικό της βαρύ τίμημα.

Στο Τέναφλάι στο οποίο διαμένουν, είτε διατηρούν τις περιουσίες τους πολλοί ομογενείς έβρεχε καταρρακτωδώς, αλλά ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι οι Οδοί θα μετατρέπονταν σε χειμάρρους και σε διάστημα ολίγων ωρών σε νεκροταφείο των σταθμευμένων οχημάτων.

Ο διευθυντής των Ελληνικών Σχολείων του Φέρβιου και του Ράι και συνάμα πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς», Δημοσθένης Τριανταφύλλου, χθες το απόγευμα έστειλε στις «Αναμνήσεις» μερικές φωτογραφίες από τις ζημιές που προκάλεσε το ξεριζωμένο δέντρο στο σπίτι όπου διαμένει στον αριθμό 71 της Franklin Street στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης, οι οποίες αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν την ρήση του ότι «η Αγία Βαρβάρα με τη μεσιτεία της αείμνηστης συζύγου μου Βαρβάρας μάλλον έβαλε προστατευτικό χέρι!»

Το δέντρο δεν άντεξε στην θεομηνία και έπεσε επάνω στην στέγη του σπιτιού του Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

«Τα δύο οχήματα «Honda Accord E-L» και «BMW X 5» πλημμύρισαν και το νερό έφτασε στο ύψος του τιμονιού.  Και δεν ήταν μόνο το δικό μου, αλλά άλλα τριάντα περίπου οχήματα επί της προαναφερόμενης Οδού καταστράφηκαν ολοσχερώς», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου.

Στην εν λόγω περιοχή το βράδυ της Τετάρτης προς τα ξημερώματα της Πέμπτης έριξε πάνω από επτά ίντσες νερού.

«Ήμασταν τυχεροί στην ατυχία, γιατί εάν έπνεαν και ισχυροί άνεμοι τότε μετά βεβαιότητας δεν θα είχε μείνει τίποτε όρθιο. Λίγο μετά τις 11.00 μ.μ. άκουσα έναν ισχυρό θόρυβο και νόμισα ότι έκανε σεισμός. Ένα τεράστιο δέντρο ξεριζώθηκε, έπεσε πάνω στην στέγη μας και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην οροφή. Τα κλαδιά λειτούργησαν ως αμορτισέρ και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου.

Το πρωί της Πέμπτης τα συνεργεία έκοψαν το ξεριζωμένο δέντρο και επιστρέψαμε στο σπίτι μας», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου.

Το δέντρο δεν άντεξε στην θεομηνία και έπεσε επάνω στην στέγη του σπιτιού του Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

Ερωτηθείς εάν ήταν η χειρότερη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή επεσήμανε ότι στις έξι περίπου δεκαετίες που διαμένει στην Αμερική δεν είχε δει τόση μεγάλη καταστροφή και τόσο μεγάλο πόνο.

Ερωτηθείς εάν έχουν υποστεί ζημιές και άλλοι ομογενείς του Τεναφλάι επεσήμανε ότι είναι νωρίς να γνωρίζουν καθώς πολλοί ομογενείς βρίσκονται με διακοπές στην Ελλάδα, ενώ άλλοι έχουν φύγει για το Labor Day και ότι όταν επιστρέψουν θα  συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας Ida στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.

«Τέτοιες στιγμές να μη δει άνθρωπος ξανά!  Ήταν η πιο χειρότερη νύχτα της ζωής μου όλα αυτά τα 60 χρόνια στην Αμερική!  Όταν το μεγάλο δένδρο έπεσε στην οροφή του σπιτιού, το σπίτι χόρεψε σαν ήταν σεισμός τω 7,5 Ρίχτερ!  Είναι απίστευτο ότι ακόμη είμαι ζωντανός. Η Αγία Βαρβάρα με τη μεσιτεία της αείμνηστης συζύγου μου Βαρβάρας μάλλον έβαλε προστατευτικό χέρι!, κατέληξε ο κ. Τριανταφύλλου.

Το ξεριζωμένο δέντρο
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.