
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανοδική παραμένει η πορεία των δωρεών και των εγγραφών για την παρέλαση της 30ής Μαρτίου 2025 στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Φίλιπ Κρίστοφερ και ο ταμίας της Δημήτριος Παλιούρας ανέφεραν ότι μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, 13ης Μαρτίου 2025 έχουν εισπραχτεί $193.000 και ότι με τις δωρεές που έγιναν κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα $230.000.
Οι αναφορές έγιναν κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση, η οποία εξέπεμψε μηνύματα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας για την επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων των δύο προσεχών εβδομάδων και της ίδιας της παρέλασης.

Στην συγκέντρωση παρέστη και η κ. Φράνσις Μόσχου, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμπαράστασης η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την αποδοχή του αιτήματός τους για να παρελάσουν με το «Άγημα 57», το οποίο είναι αφιερωμένο στα 57 θύματα του «εγκλήματος των Τεμπών».
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Κυριακή, 16 Μαρτίου 2025 και ώρα 2.00 μ.μ. θα συγκαλέσουν στην λέσχη των Φιλάθλων της ΑΕΚ ανοικτή σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Συμπαράστασης στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών και ότι οι παριστάμενοι θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν μέσω ανοικτού κυκλώματος με την πρόεδρο του Συλλόγου των Οικογενειών των Θυμάτων των Τεμπών, κ. Μαρία Καρυστιανού.
Στην πανομογενειακή συγκέντρωση παρέστη και ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, κ. Σάββας Τσίβικος και ο οποίος παρέδωσε επιταγή αξίας $10.000, εκ μέρους της οργάνωσης και $500 εξ ιδίων για τον ραδιομαραθώνιο που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, 17ης Μαρτίου 2025 στον ραδιοθάλαμο του «Hellas-ΦΜ».

Ο κ. Δήμος Σιώκης, ο οποίος ηγείται της επιτροπής του ραδιομαραθωνίου επεσήμανε ότι έχουν ήδη εισπράξει $2.300 δολάρια και ότι έχουν θέσει ως στόχο τις $20.000. Παράλληλα κάλεσε τους παρισταμένους να προσφέρουν τον οβολό τους και να συμμετάσχουν και μάλιστα να μιλήσουν στον ραδιομαραθώνιο.
Οι υπεύθυνοι των επιτροπών λαχείου, Αναστάσιος Καραγκούνης, του λευκώματος Παναγιώτης Γεραζούνης, η συνυπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων, Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου, της τελετής έπαρσης στο Μπόουλινγκ Γκριν, Πολύκαρπος Κοτρώνης, των δημοσίων σχέσεων, Δήμος Σιώκης και Δημήτριος Φίλιος, του επισήμου δείπνου και της δεξίωσης Γιάννης Στρουμπάκης, αναφέρθηκαν στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν μέχρι και τα τέλη Μαρτίου στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.
Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις
Οι πολιτιστικές και επετειακές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Σάββατο, 15 Μαρτίου 2025 και ώρα 10.00 π.μ. με το δημόσιο φόρουμ για τα ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης με την επωνυμία «Beyond the Headlines: The Greek American Media Landscape» (Πίσω από τις επικεφαλίδες – το τοπίο των Ελληνοαμερικανικών Μέσω Ενημέρωσης).

Το φόρουμ διοργανώνεται από το «Hellenic American Project» του Κολεγίου του Κουίνς, τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Παρελάσεως και θα λάβει χώρα στο ομογενειακό ξενοδοχείο «Vista Hotel» στο Λονγκ Άϊλαντ Σίτι του Κουίνς.
Το απόγευμα την Κυριακής, 16ης Μαρτίου 2025 και ώρα 4.00 μ.μ. θα διεξαχθεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της «Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας».
Το απόγευμα της Δευτέρας, 17ης Μαρτίου 2025, θα λάβει χώρα ο ραδιομαραθώνιος που διοργανώνουν από κοινού η Επιτροπή Παρελάσεως με τον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό «Hellas-FM» .

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 22ας Μαρτίου και ώρα 1.00 μ.μ. θα διοργανωθεί η τελετή έπαρσης της σημαίας στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.
Το απόγευμα της Κυριακής, 23ης Μαρτίου 2025 και ώρα 4.00 μ.μ. θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο φιλολογική – πολιτιστική εκδήλωση για την 204 επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και η οποία θα έχει ως εισηγητές τον Δρα Πάνος Σταυριανίδη και τον Δρ. Ευάγγελο Αθανασόπουλο,
Το μεσημέρι της Παρασκευής, 28ης Μαρτίου 2025 θα λάβει χώρα η τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν και στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει και το άγημα της προεδρικής φρουράς.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας και ώρα 6.00 μ.μ. ο Σύλλογος Πατρινών «Κωστής Παλαμάς» θα διοργανώσει στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια ένα αφιέρωμα στον Ολυμπισμό και στον Κωστή Παλαμά.

Το βράδυ του Σαββάτου, 29ης Μαρτίου 2025 θα παρατεθεί στον πολυχώρο εκδηλώσεων Ζίγκφιλντ (Zigfield) στο Μανχάταν το επίσημο δείπνο προς τιμή των τελεταρχών της παρέλασης και των επισήμων προσκεκλημένων.
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής, 30ής Μαρτίου θα ξεκινήσουν με την Δοξολογία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και θα συνεχιστούν με την δεξίωση προς τιμή των τελεταρχών και προσκεκλημένων που θα παρατεθεί στο ξενοδοχείο Πιέρ στο Μανχάταν.
Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μεγαλειώδης παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.
Τελετάρχες της παρέλασης αναδείχτηκαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο ομογενής Στρατηγός του Αμερικανικού Στρατού κ. Ανδρέας Πόππα και ο ιστορικός ποδοσφαιρικός σύλλογος Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, που εόρτασε την εκατονταετηρίδα και κατέκτησε το Europe Conference Championship, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρό του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.
Την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Μαρτίου 20025, και ώρα 7.00 μ.μ. θα συγκληθεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια η προτελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση.
