Μποϋκοτάζ και πιέσεις στους πολιτικούς προτείνει η Παμμακεδονική για την Αγία Σοφία

0
240
Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Τασόπουλος, Πέτρος Χαριτόπουλος, Πάνος Πολιτίδης, Γιάννης Κατσαρός, Δημήτρης Φιλιππίδης και Στέλιος Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής εξέδωσε ψήφισμα μέσω του οποίου καταγγέλλει την απόφαση της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγίας σε τζαμί  χαρακτηρίζοντάς την ως «ανιστόρητη, πρωτοφανής και απαράδεκτη» και καλεί τους ομογενείς να ασκήσουν πιέσεις στους πολιτικούς, Γερουσιαστές, Βουλευτές, τόσο σε Ομοσπονδιακό όσο και σε πολιτειακό επίπεδο, ούτως ώστε να υποχρεώσουν την Τουρκία να ανακαλέσει την απόφαση.

Παράλληλα καλεί τους ομογενείς να μποϋκοτάρουν τις Τουρκικές Αερογραμμές και τα αμερικανικά προϊόντα, διότι «κάθε δολάριο σε Τούρκους, ενισχύει την τουρκική προκλητικότητα και γυρίζει μπούμερανγκ σε βάρος της πατρίδας μας».

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος του διοικητικού συμβουλίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, η οποία φέρει τις υπογραφές του ύπατου Προέδρου Δημητρίου Φιλιππίδη και του                                     γενικού Γραμματέα Πέτρου Χαριτόπουλου:  

Nέα Υόρκη, 17 Ιουλίου 2020

H ανιστόρητη, πρωτοφανής και απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζεπ Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, έρχεται σε αντίθεση με κάθε λογική, με την έννοια δικαίου, με τις αρχές του δυτικού πολιτισμού και με την ίδια την ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την ιστορία, κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία και κανείς δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος μπροστά σε μία τέτοια κίνηση.

Ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Χρήστος Μπόνης.

Η Τουρκία δεν τα βάζει απλά με την Ελλάδα και την Ορθοδοξία αλλά με όλη την Δύση, αγνοώντας την ιστορία 1500 ετών. Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης απόφασης που εμβαθύνει το χάσμα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια αλλά να προβούμε σε μία σειρά πράξεων. Πλέον και μετά από αυτές τις εξελίξεις έχουμε ηθικό χρέος και χρέος απέναντι στην ταυτότητα μας, με κάθε τρόπο να αντιδράσουμε και να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση.

1.            Πιέζουμε με κάθε μέσο τους πολιτικούς, Γερουσιαστές, Βουλευτές τόσο σε Ομοσπονδιακό όσο και σε πολιτειακό επίπεδο και γνωστοποιούμε την κατάσταση ως έχει. Η ψήφος μας έχει δύναμη και βρισκόμαστε σε εκλογική χρονιά.

2.            Μποϋκοτάρουμε την Turkish Airlines, δεν πετάμε με Τουρκικές Αερογραμμές!

3.            Αρνούμαστε να αγοράσουμε το οποιοδήποτε προϊόν κατασκευάζεται στην Τουρκία!

Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Δημήτρης Φιλιππίδης και ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Χατζής, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 Να είστε σίγουροι πως κάθε δολάριο σε Τούρκους, ενισχύει την τουρκική προκλητικότητα και γυρίζει μπούμερανγκ σε βάρος της πατρίδας μας. Ας αντιδράσουμε ο καθένας από εμάς με τον τρόπο του.

Η Αγία Σοφία άντεξε κατακτητές, ιερόσυλους, σεισμούς και καταποντισμούς. Με την βοήθεια όλων μας, θα αντέξει και αυτήν την επίθεση!

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.