Κύπρος: Μοναχός πήρε τα… βουνά για να μη φορέσει μάσκα στο μοναστήρι

0
Ο μοναχός ο οποίος πήρε τα βουνά.. Φωτογραφία: https://www.protothema.gr/

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος μοναχός αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μονή

Άφαντος παραμένει μοναχός, ο οποίος εγκατέλειψε το Μοναστήρι Σταυροβουνίου στην Κύπρο, λόγω της άρνησης του να δεχθεί την χρήση μάσκας εντός του μοναστηριού. Όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, ο μοναχός είναι αρνητής του κορωνοϊού και εξαφανίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή και ακόμη αναζητείται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ηγούμενο της Μονής και τους υπόλοιπους μοναχούς για θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό μετά και τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων. Αρνήθηκε μάλιστα να φορέσει μάσκα προστασίας λέγοντας στους υπόλοιπους μοναχούς ότι «ο Θεός είναι μεγάλος».

Την Μεγάλη Βδομάδα εντοπίστηκαν στο Μοναστήρι κρούσματα και μεταξύ αυτών που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ήταν και ο Ηγούμενος της Μονής, οποίος νοσηλεύθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μάλιστα το μοναστήρι στο Σταυροβούνι παράμεινε κλειστό για τρεις εβδομάδες.

Ο μοναχός που εξαφανίστηκε άφησε σημείωμα με το οποίο ενημέρωνε ότι θα μεταβεί στα βουνά προκειμένου να ασκητέψει. Στην πραγματικότητα φαίνεται να μην μπόρεσε να αντέξει την πίεση από τους άλλους μοναχούς που του ζητούσαν να τηρήσει τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος μοναχός αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μονή και να πάρει τα βουνά για να ασκητέψει. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και πριν 4-5 χρόνια όπου τελικά εντοπίστηκε από την Αστυνομία σε κακή κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος μοναχός έχει πτυχίο στη Γεωπονίας και κατάγεται από πλούσια οικογένεια της Λάρνακας. Και σύμφωνα με την περιγραφή του Κοινοτικού Συμβουλίου Κόρνου σε ανακοίνωση σχετικά με την αναζήτηση του είναι «ξανθός, ύψους 1,65, γαλανομάτης».

Πηγή: https://www.protothema.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.