ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ιστορική κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ καλεί τους ομογενείς στην εκδήλωση μνήμης για την 100ή επέτειο της Μικρασιαστικής Καταστροφής με την εύστοχη επωνυμία «Μνήμες, ‘Ηχοι και Ζωή» η οποία θα λάβει χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 21ης Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 6:30 μ.μ. στην κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων στην διεύθυνση 3573 Bruckner Blvd, Bronx, NY 10461.

Η εν λόγω κοινότητα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχει ιδρυθεί από τους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και ένεκα της πρωτοβουλίας του ιερατικού προϊσταμένου, π. Βασίλειου Λούρου την ερχόμενη Τετάρτη θα διοργανώσει την δεύτερη πολλά υποσχόμενη εκδήλωση μνήμης για μια από τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες του 20ού αιώνα

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν και να απευθύνουν χαιρετισμούς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο νέος γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και ο γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, κ. Μιχάλης Φυρίλλας.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της δημοσιογράφου – κοινωνιολόγου, Δρ. Δέσποινας Αφεντούλη, με θέμα «Εκατό χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα προβάλει τις παραδόσεις, τους ήχους και την ζωή των Μικρασιατικών με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Αθανασίου Παππά και Κατερίνας Δασκαλάκη, υπό την καθοδήγηση της Δασκάλας, κ. Γιώτας Παπαγρηγορίου και του χοράρχη, κ. Νεκτάριου Αντωνίου

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την μουσικοχορευτική παράσταση με ερμηνευτές την Ειρήνη, τον Παντελή Γατανά και τον Παναγιώτης Παπαστεφάνου με την συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας πλαισιωμένης από τους Λευτέρη Μπουρνιά (κλαρίνο), Σπύρο Κολιαβασίλη (λύρα Καππαδοκίας-ούτι-τραγούδι), Ιωάννη Θέμελη (λαούτο), Λαμπρινή Κάμπουρα (κανονάκι), Ρένο Ευθυμίου (κρουστά).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Στράτος Γατανάς,, ενώ τους χορούς επιμελήθηκε και δίδαξε η κ. Μαρία Παπαλάνη.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι κ.κ. Φώτης Σαββίδης, Στυλιανός Ζερβούδης, Παντελής Μεστούσης, Νικόλαος Μεστούσης και  ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Βασίλειος Λούρος

Για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (718) 823-2030).

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.