Μηνύματα αισιοδοξίας για την αγορά ακινήτων εξέπεμψε η εκδήλωση του Ε/Α Επιμελητηρίου (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου της Νέας Υόρκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Re – Building» (ανοικοδόμηση) ήταν το κεντρικό μοτίβο της διαδικτυακής εκδήλωσης για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης που διοργάνωσε με επιτυχία την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για την δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε αποκλειστικά και μόνο για τις συνέπειες της πανδημίας το Επιμελητήριο και η οποία καθήλωσε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου και συνάμα κέντρισε τον διάλογο.

Η πρώτη εκδήλωση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν αφιερωμένη στις συνέπειες του κορωνοϊού στην εστίαση και έλαβε  χώρα στις 31 Αυγούστου 2020.

Όπως η προηγούμενη όσο και η εν λόγω εκδήλωση κέντρισαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, αφ ενός μεν λόγω του ενδιαφέροντος των στελεχών και μελών του Επιμελητηρίου για το τι μέλλει γενέσθαι στην αγορά ακινήτων έναν χρόνο μετά τον εγκλεισμό και την φυγή από το Μανχάταν προς τα προάστια και προς τις όμορες πολιτείες.

Η άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης σε συνδυασμό με την αντάξια επιλογή των ομιλητών συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και παρείχαν την δυνατότητα στο ακροατήριο να διδαχτεί περισσότερα για τις συνέπειες της πανδημίας τόσο στην στέγαση και στους χώρους γραφείων, όσο και στην ανέγερση νέων πολυκατοικιών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δρακωτός στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε το Επιμελητήριο από τον περασμένο Μάρτιο και οι οποίες κατάφεραν στην κυριολεξία να μετατρέψουν την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, για την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, για την διαπαιδαγώγηση των μελών και την διεύρυνση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Το πάνελ των ειδικών που παρουσίασαν τις προοπτικές της αγοράς ακινήτων της Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενος στις διαδικτυακές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν τόνισε ότι ήταν επιτυχημένες και ότι η επιτυχία τους οφείλεται αφ ενός μεν  στις άοκνες προσπάθειες της εκτελεστικής διευθύντριας Αλεξάνδρας Μητσάκη και των οργανωτικών επιτροπών, αφ ετέρου δε στην δίψα των στελεχών και των μελών του Επιμελητηρίου για ποιοτικές εκδηλώσεις.

Ο Πίτερ Παπαμιχαήλ. (Peter Papamichael) διευθύνων μέτοχος της Vorea Group.

Εκτενή αναφορά έκανε στις οινογνωσίες και στις ξεναγήσεις σε μουσεία και κάλεσε τους ομογενείς να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, που θα λάβει χώρα στις 10 Απριλίου 20221 με ξεναγό τον ίδιο τον πρόεδρο του Μουσείου – καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή, καθώς επίσης και τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες οι Νέοι Επαγγελματίες.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς της εν λόγω  εκδήλωσης Alma Bank, Mega Contracting Group, MacArthur Properties – Capital Management, M & N Management και Minosis Group.

Οι ομιλητές

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Εμμανουήλ Κοκκινάκης, (Emmanuel Kokinakis) συνέταιρος της «Mega Development Contracting Group», ενώ εισηγητές ήταν οι Μιχάλης Ψηλός (Michael Psylllos) πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομογενειακής τράπεζας «Alma Bank», Robert Dankner, πρόεδρος της Prime Manhattan Residential, Belinda G. Shwartz, συνέταιρος και προϊστάμενη του Real Estate Department Herrick Feinstein LLP, ο Πίτερ Παπαμιχαήλ (Peter Papamichael)  διευθύνων μέτοχος της Vorea Group και ο Joseph Syslo, γενικός διευθυντής της «Brookfield Properties».

O Joseph Syslo, γενικός διευθυντής της «Brookfield Properties».

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά  σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων ξεκινώντας από τις συνέπειες της πανδημίας στις ενοικιάσεις και πωλήσεις διαμερισμάτων, στις ενοικιάσεις χώρων γραφείων, καταστημάτων και άλλων εμπορικών χώρων, στις χρηματοδοτήσεις των εν εξελίξει έργων καθώς επίσης και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αν και οι εισηγήσεις τους διέφεραν ως προς το αντικείμενο, εν τούτοις όλες κόμισαν κοινά στοιχεία και κυρίων την ευχή και την πεποίθηση ότι η αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης θα εξέλθει πιο δυναμική από την άνευ προηγούμενου κρίση του κορωνοϊού.

O Εμμανουήλ Κοκκινάκης (Emmanuel Kokinakis) συνέταιρος της «Mega Development Contracting Group»,
O Robert Dankner, πρόεδρος της Prime Manhattan Residential.
Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμλετηρίου της Νέας Υόρκης, Μάρκος Δρακωτός.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.