Μηνύματα ενότητας εξέπεμψαν τα Θεοφάνεια στην Αστόρια

0
Σε πρώτο πλάνο ο ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, κ. Μελέτιος, ενώ ρίχνει τον Σταυρό. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μηνύματα ενότητας εξέπεμψαν τα Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των Υδάτων στον ποταμό East River, στην Αστόρια, τα οποία έλαβαν χώρα ανήμερα της εορτής των Φώτων. Οι ιερείς, οι ιεροψάλτες, τα στελέχη και οι ευσεβείς πιστοί των τριών ναών μετά το πέρας των Θείων Λειτουργιών των Θεοφανείων που τελέστηκαν ταυτόχρονα στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου σχημάτισαν πομπές και με τις υμνωδίες της ημέρας συναντήθηκαν στο πάρκο της Αστόριας, το οποίο βρίσκεται στην όχθη του ποταμού East River.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες έδωσαν το έναυσμα και σε άλλους Αστοριείς να παρακολουθήσουν τον καθαγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ο ηγούμενος, κ. Μελέτιος πλαισιωμένος από τους ιερείς, π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο, π. Πεντρο Λοπέζ και π. Ανδρέα Γουνάρδη έψαλλαν το  «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζου» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους πιστούς που ένωσαν τις φωνές μαζί τους.

Οι ομογενείς ενώ οδεύουν προς τον ποταμό East River για τον αγιασμό των Υδάτων. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Ο ηγούμενος, κ. Μελέτιος, έριξε τον Σταυρό, αλλά λόγω του απαγορευτικού για την κολύμβηση δεν υπήρξαν κολυμβητές.

Στην τελετή παρέστη και αντιπροσωπεία μαθητών του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας με επικεφαλής τον διευθυντή Βασίλειο Σκορδά.

Οι ομογενείς ασπάστηκαν τον Τίμιο Σταυρό και την εικόνα των Θεοφανείων και δέχτηκαν τις ευλογίες των ιερέων. Αντάλλαξαν ευχές και μεταξύ των και αναχώρησαν αναφωνώντας «Και του Χρόνου».

Οι σημαιοφόροι, οι ιεροψάλτες και οι ιερείς ενώ εξέρχονται από την Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Οι ομογενείς ενώ οδεύουν προς τον ποταμό East River για τον αγιασμό των Υδάτων. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Οι ομογενείς ενώ οδεύουν προς τον ποταμό East River για τον αγιασμό των Υδάτων. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Στην πρώτη σειρά από αριστερά οι π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ηγούμενος, κ. Μελέτιος και π. Ανδρέας Γουνάρδης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.