ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλλιώτικη, με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η ερανική εκδήλωση για την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας του Στέφανου Φόρτε, υποψήφιου πολιτειακού γερουσιαστή της 11ης εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης που καταλαμβάνει το Βόρειο και Βορειοανατολικό Κουίνς, και η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 21ης Οκτωβρίου 2022 στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια.

Και ήταν αλλιώτικη για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος σχετίζονταν με το γεγονός ότι διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αμοργού και νήσων Δονούσα, Σχοινούσα, Ηράκλεια και Κουφονήσια στους κόλπους του οποίου μεγάλωσε ο Στέφανος και ο δεύτερος με το γεγονός ότι παρέστησαν οι πρώην και νυν πρόεδροι της μεγαλωνύμου κοινότητας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας, κ.κ. Ιορδάνης Κοκόρης και Στέφανος Θωμάτος, αντίστοιχα, διότι προσήλθαν να στηρίξουν τον απόφοιτο του Ημερήσιου Σχολείου.

Ο τρίτος σχετίζονταν με τις νουθεσίες του προέδρου και του γραμματέα του Συλλόγου, κ.κ. Νικήτα Θεολογίτη και Μιχάλη Γαβαλά, αντίστοιχα, οι οποίες ήταν κάτι παραπάνω από πατρικές και ήρθαν να υπενθυμίσουν στον Στέφανο ότι ακόμη και όταν νικήσει και έλθει η ώρα της ορκωμοσίας και της ανάληψης των καθηκόντων του να μην λησμονήσει ποτέ τον Σύλλογο Αμοργού και Νήσων και το Σχολείο και την κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Όρθιοι από αριστερά διακρίνονται οι Νικήτας Θεολογίτης, Γεώργιος Κίτσιος και ο υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής Στέφανος Φόρτε. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, όταν θα κληθεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις πρέπει να επιστρέφει σαν τον Ανταίο στον Σύλλογο, στο Σχολείο και την κοινότητα να ανανεώνει τις δυνάμεις του και την πίστη του.

Η εν λόγω ερανική εκδήλωση ήταν μια από τις ελάχιστες – αν όχι η μόνη – που ξεκίνησε με την προσευχή και τις ευχές του π. Βασιλείου, ο οποίος μετέφερε και τις ευλογίες του καθηγούμενου της Ιεράς και Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Επισκόπου Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεου.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος είπε ότι είναι η τρίτη ερανική εκδήλωση που διοργανώνεται στον ίδιο χώρο για τον Στέφανο και υπενθύμισε σε όλους ότι πρέπει να στηρίξουν την προεκλογική του εκστρατεία και το πιο σημαντικό να κατέβουν στις εκλογές για να ψηφίσουν.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Στέφανος Θωμάτος, αριστερά και ο υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής Στέφανος Φόρτε. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παρέστη επίσης και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γεώργιος Κίτσιος, ο οποίος υπενθύμισε ότι και ο σύλλογός τους διοργάνωσε παρόμοια, δυναμική ερανική εκδήλωση.

Ο Στέφανος ήταν εμφανώς συγκινημένος, καθώς ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που όλοι οι παριστάμενοι τον γνώριζαν από μικρό παιδί και τους εξέπληξε με την βαθιά γνώση των εθνικών μας θεμάτων και των θεμάτων που αφορούν την 11η εκλογική περιφέρεια και κατ΄ επέκταση τον δήμο και την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Αν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα προβάδισμα της τάξεως των 2% έως και 4%, εν τούτοις ο Στέφανος δεν επαναπαύεται και υπενθύμισε σε όλους ότι οι δύο περίπου εβδομάδες που απομένουν μέχρι και τις γενικές εκλογές είναι οι πιο καθοριστικές και το αποτέλεσμα θα κριθεί από την συμμετοχή των ομογενών με τις οικογένειές τους και τους φίλων τους.

«Εάν κάθε Ελληνοαμερικανός πάει να ασκήσει τα εκλογικά του καθήκοντα με πέντε άλλους συγγενείς και φίλους τότε θα κερδίσουμε τον αγώνα», επεσήμανε ο κ. Φόρτε.

Ο Στέφανος Φόρτε, αριστερά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και Νήσων Νικήτας Θεολογίτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Όρθιοι ο υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής Στέφανος Φόρτε και ο πρώτος ξάδελφός του Κωνσταντίνος Θεολογίτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του γραμματέα του Συλλόγου Αμοργού και Νήσων Μιχάλη Γαβαλά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Γαβαλάς, επίτιμος πρόεδρος Συλλόγου Αμοργού και Νήσων, Μιχάλης Καραντινίδης και Στέφανος Φόρτε. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Βασίλειος ενώ αναπέμπει την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής Στέφανος Φόρτε, αριστερά, ενώ συνομιλεί με τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Ιορδάνη Κοκόρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.