Μη φοβάστε διεμήνυσε στους κατασκηνωτές ο κ. Ελπιδοφόρος (βίντεο)  

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στην κατασκήνωση του Αγίου Παύλου στο Λίτσφιλντ του Κονέκτικατ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Μη φοβάσαι» είναι το μοτίβο των φετινών προγραμμάτων της Κατασκήνωσης του Αγίου Παύλου (Camp St. Paul ) στο Camp Hope στο Λίτσφιλντ του Κονέκτικατ. Πρόκειται για την μοναδική ολοκληρωμένη κατασκήνωση της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, η οποία ιδρύθηκε προ δύο περίπου δεκαετιών και έκτοτε αποτελεί όαση για χίλια περίπου παιδιά (ετησίως) και εφήβους ηλικίας από 8 έως και 18 ετών της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος το μεσημέρι της Δευτέρας 3ης Ιουλίου 2023 Ιουλίου επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου και είδε ιδίοις όμμασι το σπουδαίο έργο που επιτελείται και τα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, αθλητικά, θρησκευτικά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα προγράμματα και δρώμενα.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος, ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και συνάμα διευθυντής της κατασκήνωσης, π. Ηλίας Βίλλης και οι ιερείς του Κονέκτικατ και άλλων κοινοτήτων της τριπολιτειακής περιοχής.

Οι 180 κατασκηνωτές και οι 50 εθελοντές που πλαισιώνουν το προσωπικό υποδέχτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο στην είσοδο της κατασκήνωσης με τον δέοντα σεβασμό και με ενθουσιασμό.

Αμέσως μετά συγκεντρώθηκαν στην μεγάλη τέντα, η οποία λειτουργεί ως ναός και ως πολυχώρος και παρακολούθησαν με έκδηλη την συγκίνηση την τελετή υποδοχής.

Τον Αρχιεπίσκοπο προλόγισε ο π. Ηλίας Βίλλης, ο οποίος δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο μια φανέλα με την επιγραφή «Μη φοβάσαι» και ένα μπουκάλι νερού που αποτελούν τα βασικά εξαρτήματα για τους κατασκηνωτές και τους εθελοντές.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον διευθυντή, τα στελέχη και τους εθελοντές της Κατασκηνώσεως του Αγίου Παύλου για την άψογη διοργάνωση των κατασκηνωτικών προγραμμάτων και υπενθύμισε σε όλους τον σπουδαίο ρόλο των κατασκηνώσεων στην διαπαιδαγώγηση και στην διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών και των εφήβων.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μότο «μη φοβάσαι» και υπενθύμισε σε όλους ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να φοβηθούν διότι σε κάθε τους βήμα έχουν στο πλευρό τους τους γονείς και τους πνευματικούς γονείς και ότι η πίστη στον Θεό αποτελεί τον καταλύτη κάθε επιτυχίας και κάθε εγχειρήματος.

Αμέσως μετά ο κ. Ελπιδοφόρος δώρισε κομποσκοίνια και εικόνες στους κατασκηνωτές και στους εθελοντές και απόλαυσαν από κοινού το πλουσιοπάροχο γεύμα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες και συνάμα αρχαιότερες κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής είναι οι το Ιωνικό Χωριό στο Βαρθολομιό νομού Ηλείας, ενώ οι μητροπόλεις και οι κοινότητες διατηρούν και αναπτύσσουν τα δικά τους κατασκηνωτικά προγράμματα.  

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στην κατασκήνωση του Αγίου Παύλου στο Λίτσφιλντ του Κονέκτικατ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την είσοδο του Αρχιεπισκόπου στην τέντα που λειτουργεί ως ναός και συνάμα ως πολυχώρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του π. Ηλίας Βίλλη, πρωτοσυγκέλου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ενώ δείχνει την φανέλα που του δώρισαν οι κατασκηνωτές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ενώ μοιράζει τα δώρα στους κατασκηνωτές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.