ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 112 χρόνια μετά την ίδρυσή του ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» έκανε μια από τις μεγαλύτερες υπερβάσεις και εξέλεξε δύο γυναίκες στο διοικητικό συμβούλιό του. Πρόκειται για τις Σοφία Βουρδούκη-Καπουάνο και Κατερίνα Σαχινίδου, οι οποίοι άλλαξαν τα δεδομένα στον ανδροκρατούμενο Σύλλογο.

Ο Σύλλογος Καστοριέων ιδρύθηκε το 1910 και την εποχή εκείνη στην Αμερική έρχονταν μόνο οι άνδρες και ο Σύλλογός του ήταν ανδρικός. Μετά από μια δεκαετία, όταν άρχισαν να φέρνουν και τις νυφάδες είτε τις συζύγους ιδρύθηκε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς η οποία διατηρούσε και συνεχίζει να διατηρεί το δικό της φιλανθρωπικό ταμείο και συνάμα να κάνει τις δικές της δωρεές τόσο στην ομογένεια όσο και στην γενέτειρα.

Στις εκλογές που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής 20ης Μαρτίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων στο Γουάιτστόουν έγινε η μεγάλη υπέρβαση. Η μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων θύμισε σε όλους τις παλιές καλές εποχές. Η Εφορευτική Επιτροπή η οποία απαρτίζονταν από τους Παντελή Καλαπούτη, Αρσένη Κωστόπουλο, Φώτη Γερασόπουλο, Γεώργιο Πολιτίδη το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε την επανεκλογή του κ. Δήμου Σιώκη ως προέδρου και την εκλογή των υπολοίπων μελών του συμβουλίου. Πρόκειται για τους: Γεώργιος Ρέτζιος Σοφία Βουρδούκη- Καπουάνο, Ιωάννη Ψάλτο, Ανδρέα Βασιλείου, Ιωάννη Παπάζογλου, Αικατερίνη Σαχινίδου, Αναστάσιος Μανάρης, Χαρίλαος Βλαχόπουλος,  Ζαχαρίας Παπαναγνώστου, Γεώργιος Ανδρεόπουλος, Πάνος Πολιτίδης, Γεώργιος Τζήμας, Δημήτριος Τσάτης και Θεόδωρος Καΐδας.

Το βράδυ της Παρασκευής, 25ης Μαρτίου 2022 συνήλθε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο και η εφορευτική επιτροπή όρκισε το νέο συμβούλιο.

Αμέσως μετά εξελέγησαν οι αξιωματούχοι. Αντιπρόεδρος εξελέγει ο Ιωάννης Ψάλτος, γενικός γραμματέας ο Γιώργος Ρέτζιος και ταμίας ο Ζαχαρίας Παπαναγνώστου.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής είχε τυπικό χαρακτήρα, διότι η πλειοψηφία των μελών κατάφερε να επανεκλεγεί.

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής συγχάρηκαν τον πρόεδρο, τους αξιωματούχους και τους συμβούλους και τους υπενθύμισαν το χρέος τους να αναβαθμίσουν την δράση και την προσφορά του Συλλόγου.

Αμέσως μετά παρατέθηκε δείπνο το οποίο παρείχε την δυνατότητα στους συμβούλους που επανεκλέχτηκαν να αναφερθούν στο έργο της θητείας τους η οποία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κατέστη τετραετής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης κάλεσε τους συμβούλους να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά και δωρεά του ασθενοφόρου στον Ερυθρό Σταυρό Καστοριάς.

Στιγμιότυπο από την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.