$100.000 από την κυβέρνηση της Βικτώριας για τον ερχομό των Ευζώνων

Το άγημα της Προεδρικής Φρουράς θα επισκεφτεί τη Μελβούνη από τις 21 έως τις 29 Απριλίου για τις εκδηλώσεις της ANZAC Day

0
&body=https://www.anamniseis.net/100000-apo-tin-kivernisi-tis-victorias-gia-ton-erhomo-ton-evzonon/" title="Email" >
Email
Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς. Φωτογραφία: Νέος Κόσμος / Φώτο: Δήμητρα Χατζηαδάμ.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. (https://neoskosmos.com/) Η υπουργός της Βικτώριας για τις Πολυπολιτισμικές Υποθέσεις, Ros Spence, ανακοίνωσε πως η πολιτειακή κυβέρνηση θα υποστηρίξει με $100.000 την επίσκεψη των Ευζώνων από τις 21 έως τις 29 Απριλίου για τις εκδηλώσεις της ANZAC Day.

Τον ερχομό του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς, υπενθυμίζεται, γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Daniel Andrews, κατά τη δεξίωση του Γενικού Προξένου, Εμμανουήλ Κακαβελάκη, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης.Advertisement

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου, η οποία θα κοινοποιήσει σύντομα και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Όπως είπε ο κ. Andrews «η επίσκεψη των Ευζώνων δρομολογήθηκε από την πρώην υπουργό και καλή μου φίλη Τζένη Μικάκου για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων της ανεξαρτησίας του ελληνικού έθνους. Δεν έγινε πέρσι λόγω πανδημίας και γίνεται φέτος».

Η κα Spence, στο επίσημο ανακοινωθέν, επεσήμανε: «Είμαι χαρούμενη που η Προεδρική Φρουρά της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της ANZAC Day και θα γιορτάσει την Ελληνική Ανεξαρτησία με την Ελληνική κοινότητα της Βικτώριας και όλους τους κατοίκους της Πολιτείας».

Ο ομογενής κοινοβουλευτικός γραμματέας παρά τον πρωθυπουργό, Steve Dimopoulos, ανέφερε πως «είναι πραγματικά τιμή να καλωσορίζουμε την Προεδρική Φρουρά στη Μελβούρνη για να γιορτάσουμε την Ελληνική Ανεξαρτησία και τον διαρκή δεσμό μεταξύ των δύο χωρών».

Ο κ. Andrews είχε τονίσει επίσης ότι για την 200η Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης είχε προγραμματιστεί και η έκθεση Horizons: Ancient Greek Journeys and Connections (Ανοιχτοί Ορίζοντες: Αρχαία ελληνικά ταξίδια και διασυνδέσεις), με αριστουργήματα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών στο Μουσείο της Μελβούρνης.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο, 23 Απριλίου και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», παρούσα ενδέχεται να είναι και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η επίσκεψη της κας Μενδώνη στη Μελβούρνη, θα συμπέσει με την παρουσία του αγήματος των Ευζώνων.

Τη  συμφωνία, τόσο για την έκθεση, όσο και για την επίσκεψη των Ευζώνων (όπως σημείωσε και ο κ. Andrews) είχε συνάψει η ομογενής πολιτικός και πρώην υπουργός της πολιτειακής κυβέρνησης, Τζένη Μικάκου, κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Ελλάδα και σε συνομιλίες που είχε με την κα Μενδώνη, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης.

Το περιεχόμενο και η σημασία της «Ανοιχτοί Ορίζοντες: Αρχαία ελληνικά ταξίδια και διασυνδέσεις» δικαιολογούν την πιθανή παρουσία της υπουργού Πολιτισμού στα εγκαίνια, καθώς πρόκειται για εκθέματα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αυστραλία, ενώ ορισμένα από τα πιο εξαιρετικά αντικείμενα της συλλογής φεύγουν για πρώτη φορά από την Αθήνα.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τα ταξίδια των Αρχαίων Ελλήνων, και πώς μέσα από τις εμπορικές συναλλαγές και την ανταλλαγή ιδεών αναπτύχθηκε ο ελληνικός πολιτισμός, ο οποίος με τη σειρά του επηρέασε τον αρχαίο κόσμο.

Το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων της έκθεσης, στις 23 και 24 Απριλίου, καθώς και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν «μίνι φεστιβάλ», τόσο στο Ελληνικό Μουσείο, όσο και το Μουσείο της Μελβούρνης.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.