Με τον «Μεσσία» έληξαν οι εκδηλώσεις της 100ετίας στον Άγιο Γεώργιο Φιλαδέλφειας

0
Στο πιάνο ο Λουκάς και η Λυδία Φακίνου.οι οποίοι έκλεψαν την παράσταση. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με το ορατόριο «Μεσσίας» το οποίο ερμήνευσε η χορωδία και η ορχήστρα υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημητρίου Φουστέρη έληξαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της μεγαλωνύμου κοινότητας και την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το ορατόριο παρουσιάστηκε στο βράδυ του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου 2022, στον σολέα του ναού και παρέστη και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και συνεχάρη τον μαέστρο Δημήτρη Φουστέρη, τους σολίστ και τους μουσικούς.

Την παράσταση έκλεψαν τα αδέλφια Λουκάς και Λυδία Φακίνου τα οποία εξέπληξαν το ακροατήριο με το ταλέντο τους ως πιανίστες.

Η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε προ ενός αιώνα και ο ναός της συγκαταλέγεται στα διατηρητέα κτίρια της Φιλαδέλφειας.

Ο μαέστρος Δημήτριος Φουστέρης, ο Επίσοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ο Αναστάσιος Φακίνος με τα παιδιά του Λουκά και Λυδία. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ενώ συγχαίρει τους πρωταγωνιστές της συναυλίας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Ο μαέστρος Δημήτριος Φουστέρης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Ο μαέστρος Δημήτριος Φουστέρης δεπί τω έργω. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Ο μαέστρος Δημήτριος Φουστέρης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.