ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν με τον μαινόμενο ταύρο (Charging Bull) στην περιοχή του Γουόλ Στριτ το μεσημέρι τις Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2022 είχε σημαιοστολιστεί και περίμενε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, της AHEPA και τους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μρούκλιν για την καθιερωμένη τελετή έπαρση της σημαίας στον ιστό τον οποίο προ 26 ετών η Ομοσπονδία δώρισε στην Υπηρεσία των Πάρκων της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για ένα σύμβολο όχι μόνο για την ομογένεια, αλλά και για άλλες εθνικές ομάδες που διαβιούν στη Νέα Υόρκη, καθώς διοργανώνονται δεκάδες τελετές έπαρσης τον χρόνο για τις εθνικές τους γιορτές.

Στην τελετή παρέστησαν ο γενικός Πρόξενος και ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Δημήτρης Παπαγεωργίου, αντίστοιχα, ο πολιτειακός γερουσιαστής του Μπρούκλιν Ανδρέας Γουνάρδης και ο πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ και του Στάτεν Άϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2020, Δέσποινα Αναστασίου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου για το Μπόουλινγκ Γκριν, Άρθουρ Πίκολο.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε για μια ακόμη φορά η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων, Μέμη Σταθάτου – Φουλτζέρι η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα μέλη της επιτροπής και συγκεκριμένα τον Πολύκαρπο Κοτρώνη (γενικό Γραμματέα του εκλεγμένου και εν εξορία Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας), τον Νίκο Κωστόπουλο, τον Βασίλη Καρβέλη, καθώς επίσης και για τον ίδιο τον πατέρα της Πίτερ Σταθάτο.

Τους εθνικούς ύμνους έψαλαν η σοπράνο Αναστασία Ζαννή και η χορωδία του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν και αμέσως μετά τα στελέχη του Συλλόγου Ορθοδόξων Αστυνομικών του Αγίου Παύλου ύψωσαν την γαλανόλευκη προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρισταμένους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, οι πολιτικοί Μιχάλης Ταννούσης και Ανδρέας Γουνάρδης, ο Λου Κάτσος, οι συμπρόεδροι της επιτροπής παρελάσεως Νίκος Μπάρδης και Δημήτριος Καλαμαρά και ο Άρθουρ Πίκολο.

Στιγμιότυπο από την έπαρση της σημαίας στον ιστό της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης αντί της προγραμματισμένης ομιλίας ανέγνωσε την διακήρυξη του Προέδρου Μπάιντεν για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Την παράσταση έκλεψε η χορωδία του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ και ειδικά ο Μπιλ Τσιμπίκος με το κλαρίνο και οι Rocco Ruggiero και Alexander Lambert με τα ντέφια, οι οποίοι απέδειξαν ότι το Ελληνικό Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν προετοιμάζει τις νέες γενιές των φιλελλήνων.   

Η κ. Μέμη Σταθάκου – Φουλτζέρι συνεχάρη τους μαθητές, καθώς επίσης τις δασκάλες Μαρία Μπονάκη, Δημήτριο Τάσι και Σταυρούλα Τσούτσα για το συγκινητικό πρόγραμμα.  

Σε πρώτο πλάνο αριστερά οι Δημήτρης Παπαγεωργίου, ενώ δεξιά οι Μιχάλης Ταννούσης και Ανδρέας Γουνάρδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η γαλανόλευκη, ενώ κυματίζει υπερήφανη στον ιστό της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες της ομογένειας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Οι μαθητές και οι δασκάλες σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Αριστερά οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ, ο Πρωτοσύγκελος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία, Δέσποινα Αναστασίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Δημήτριος Καλαμαράς, Νίκος Μπάρδης και Δέσποινα Αναστασίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο αριστερά οι Δημήτρης Παπαγεωργίου, ενώ δεξιά οι Μιχάλης Ταννούσης και Ανδρέας Γουνάρδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η γαλανόλευκη, ενώ κυματίζει υπερήφανη στον ιστό της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.