Με πυροτεχνήματα η Ανάσταση στον Άγιο Πέτρο του Μπρονξ (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την Ανάσταση στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Σοφία Γεργατσούλη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με πυροτεχνήματα γιόρτασαν οι ομογενείς του Μπρονξ την Ανάσταση του Κυρίου. Την ώρα που ο π. Ιάκωβος Ροδίτης, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Πέτρου έψελνε το «Χριστός Ανέστη εκ Νεκρών» άρχισαν τα πυροτεχνήματα προκαλώντας ρίγη χαράς και συγκίνησης.

Τα πυροτεχνήματα ήταν περισσότερα και μεγαλύτερης διάρκειας σε σχέση με την περσινή Ανάσταση.

Η εν λόγω κοινότητα είναι μια από τις νεότερες κοινότητες της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και η Ανάσταση θύμισε σε όλους ότι γιόρταζαν σε κάποιο ερημικό νησί της γενέτειρας.

Η Ακολουθία της Αναστάσεως στον ‘Αγιο Πέτρο είχε την δική της μαγεία.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ιάκωβος Ροδίτης, ανέγνωσε τα πασχαλινά μηνύματα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου.

Λίγο πριν τις 12.00 έψαλλε το «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανέσπερου φωτός» και ο ναός φωτίστηκε από τις αναστάσιμες λαμπάδες που κρατούσαν στα χέρια οι τρεις γενιές των Ελληνοαμερικανών.   

Μετά το πέρας της Ακολουθίας οι δρόμοι στα περίχωρα του ναού έλαμπαν από τις λαμπάδες των ομογενών οι οποίοι κατευθύνονταν προς τα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους.

Οι τρεις γενιές της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ μετά τον στολισμό του Επιταφίου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Σοφία Γεργατσούλη.
Ο πρόεδρος Νικόλαος Κατέχης και τα άλλα στελέχη της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Σοφία Γεργατσούλη.
Στιγμιότυπο από την περιφορά του Επιταφίου στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Σοφία Γεργατσούλη.
Στιγμιότυπο από τις Ακολουθίες του Νυμφίου στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Σοφία Γεργατσούλη.
Στιγμιότυπο από τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Σοφία Γεργατσούλη.
Σε πρώτο πλάνο ο π. Ιάκωβος Ροδίτης, ενώ ψέλλει το “Χριστός Ανέστη” στο ναό του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Σοφία Γεργατσούλη.
Στιγμιότυπο από τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Σοφία Γεργατσούλη.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.