Με παρουσία Ευζώνων φέτος οι εορτασμοί για το ΟΧΙ στην Αδελαΐδα

0
Οι Εύζωνες.

Άγημα της ελληνικής Προεδρικής Φρουράς, οι γνωστοί Εύζωνες, συνοδευόμενοι και από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, θα βρεθούν στην Αδελαΐδα για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, τιμώντας και τους Αυστραλούς που πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης το 1941.

Την παρουσία του αγήματος στην Αδελαΐδα για την επέτειο του ΟΧΙ επιβεβαίωσε και ο ομογενής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Νότιας Αυστραλίας, Αναστάσιος Κουτσαντώνης.

Ο κ. Κουτσαντώνης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των Ευζώνων, ενώ ανάφερε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στην πολιτεία, οι Εύζωνες θα παραστούν μεταξύ άλλων και στα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου που θα κοσμεί το προαύλιο της ελληνορθόδοξης ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Θέμπαρτον. Η πολιτειακή κυβέρνηση έχει παραχωρήσει το ποσό των $100,000 για την ανέγερση του μνημείου με αφορμή τον εορτασμό του ΟΧΙ αλλά και για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τα μέλη της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς είναι προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (Foundation for Hellenic Studies) και αναμένεται να παραμείνουν στην πολιτεία για μια σειρά εκδηλώσεων καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Τους Εύζωνες θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς ο οποίος αναμένεται να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και στην τελετή κατάθεσης στεφάνου το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο κέντρο της πόλης, όπου οι Εύζωνες θα αποτίνουν φόρο τιμής στους Έλληνες και Αυστραλούς πεσόντες. Αφού ολοκληρώσουν την αποστολή τους στην Αδελαΐδα, τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς θα επισκεφθούν την Πέρθη.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη
πηγή : SBSGreek

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.