Με ομαδική έκθεση και με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων επαναλειτουργεί το Μουσείο Ελληνικής Τέχνης Μίσιγκαν

Μερικά από τα έργα της έκθεσης. Φωτογραφία: Ελληνικό Μουσείο Μίσιγκαν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ελληνικό Μουσείο του Ντιτρόιτ, που παρέμενε κλειστό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επαναλειτουργεί και φιλοξενεί μια νέα ομαδική έκθεση με τον τίτλο «Inaugural Hellenic Art Exhibition» με την συμμετοχή 20 εκλεκτών καλλιτεχνών.

Η έκθεση αυτή αποτελεί τμήμα της ενότητας των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στην διάρκεια του εορτασμού, το Mουσείο παρουσίασε και θα παρουσιάσει και άλλες θεματικές εκδηλώσεις.
Έτσι, στο πλαίσιο του εορτασμού, θα παρουσιαστεί διάλεξη με θέμα την ζωή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου αλλά και μια μουσική εκδήλωση με τον Κύπρο Μάρκου, καθηγητή και διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Wayne State University

Ο διακεκριμένος φωτογράφος Έβαν Τασιόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή αξιολόγησης των εκθεμάτων. Φωτογραφία: Ελληνικό Μουσείο Μίσιγκαν.

Όλοι οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στην έκθεση, επιλέχθηκαν με κριτήριο την ιδέα, τον σχεδιασμό, το είδος αλλά και την πολιτιστική αναζήτηση. Περιλαμβάνονται εργαζ ζωγραφικής αλλά και έργα mixed media.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα εκθέσουν έργα τους συμπεριλαμβάνεται και μια Ελληνίδα καλλιτέχνης καθώς και καλλιτέχνες από το Μίσιγκαν, την Φλόριδα, την Αριζόνα και τη Νέα Υόρκη.

Το κοινό θα απολαύσει και τα έργα της Ασπασίας Φωτίου και της Λέξι Τάκη, που ζει και δημιουργεί στο Ντιτρόιτ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 21 Μαρτίου έως τις 25 Ιουλίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Ο κριτής για την επιλογή των καλλιτεχνών δεν ήταν άλλος, από τον Ελληνοαμερικανό Εβαν Τασιόπουλο, ιδρυτή του καλλιτεχνικού οργανισμού ΜΑΤΙ. Ο ίδιος έχει εκθέσει έργα του στο Μουσείο Νέας Τέχνης του Ντιτρόιτ (Detroit Museum of New Art) καθώς και σε γκαλερί, όπως το The Scarab Club, και Marlene Boll Gallery. Οι φωτογραφίες του ίδιου καλλιτέχνη έχουν εκτεθεί διεθνώς στην Ιταλία και στην αίθουσα υποδοχής του Κέντρου τέχνης GM Renaissance Center.

Η αφίσα της εικαστικής έκθεσης που θα ανοίξει τις πύλες της την Κυριακή στο Ελληνικό Μουσείο του Μίσιγκαν.

Αυτή την περίοδο και λόγω των μέτρων ασφαλείας και προφύλαξης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας του Μίσιγκαν, η χωρητικότητα του μουσείου είναι στο 50% και απαιτείται η κράτηση σειράς προτεραιότητας, διαδικτυακά καθώς και η χρήση μάσκας με την απαραίτητη επίσης τήρηση των αποστάσεων.

Το Ελληνικό Μουσείο του Μίσιγκαν βρίσκεται στην διεύθυνση 67 Ε. Kirby St. Και λειτουργεί από τις 12 μ.μ έως και τις 4μ.μ., κάθε Σάββατο και Κυριακή, με συμβολική τιμή εισόδου 5 δολαρίων.

Στόχος του μουσείου είναι η παρουσίαση, η προβολή και η διδασκαλία του Ελληνικού Πολιτισμού της ιστορίας και της κουλτούρας, με έμφαση στον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας και την Χρυσή Εποχή του Ελληνικού Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα: www.hellenicmi.org  

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.