Με νέα σχολική επιτροπή και νέα διευθύντρια αρχίζουν τα μαθήματα στο ιστορικό Καθεδρικό Σχολείο

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κώστας Ηλιάδης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Κώστα Ηλιάδη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με νέα σχολική επιτροπή και νέα διευθύντρια θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, τα μαθήματα στο ιστορικό Καθεδρικό Σχολείο του Μανχάταν.  Πρόκειται για το μοναδικό Ελληνοαμερικανικό Σχολείο στο Μανχάταν το οποίο ανήκει στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και τελεί από την άμεση επίβλεψη του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου και εν προκειμένου του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Η σχολική επιτροπή, όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στις «Αναμνήσεις» ο νέος πρόεδρος Κώστας Ηλιάδης πλαισιώνεται από τα νέα μέλη τα οποία διόρισε στις 13 Αυγούστου 2019 ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και από αρκετά μέλη τα οποία συμμετείχαν στην προηγούμενη σχολική επιτροπή και τα οποία έχουν μακρά εμπειρία.

Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής διορίστηκε ο διακεκριμένος δικηγόρος Κώστας Ηλιάδης, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμμα της Αστόριας, αντιπρόεδρος ο διευθυντής του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης και γραμματέας η Βαρβάρα Aurecchione.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της δακάλας των ελληνικών και των αγγλικών Παναγιώτας Λιληκάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, π. Ιωάννης Βλάχος και η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Στέλλα Παντελίδη.

Ο κ. Ηλιάδης επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Σχολικής Επιτροπής που συμμετέχει ως μέλος και η πρόεδρος της κοινότητας, κ. Παντελίδη, η οποία διακρίνεται για τις ηγετικές της ικανότητες και τη γενναιοδωρία της.

Οι αλλαγές στη διοίκηση του Καθεδρικού Σχολείου, όπως επεσήμανε ο κ. Ηλιάδης, έγιναν σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές του σχολείου, αφ ενός μεν διότι εφέτος συμπληρώνονται τα 70 χρόνια από της ιδρύσεώς του, αφ ετέρου δε λόγω της παραίτησης του διευθυντή του σχολείου Γιώργου Παπαγιάννη.

Στην πρώτη σειρά από αριστερά οι Γιώργος Παπαγιάννης (διευθυντής) Στέφανη Παντελίδη, πρόεδρος της Φιλοπτώχου, Στέλλα Παντελίδη, πρόεδρος της κοινότητας, Θεόδωρος Κλίγκος, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Λάνα Ζωχιού, πρόξενος της Ελλάδας, αρχιδιάκων Παντελεήμων Παπαδόπουλος και π. Ιωάννης Βλάχος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Παπαγιάννης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» παραιτήθηκε τον Ιούνιο και λίγες μέρες μετά την τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης Τάξης και η παραίτησή του είχε γίνει δεκτή πάραυτα.

Εν τω μεταξύ τον περασμένο μήνα ο Αρχιεπίσκοπος ανέθεσε στον διευθυντή του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη τα καθήκοντα του προσωρινού διευθυντή και την περίοδο της θερινής ραστώνης ελήφθησαν σοβαρές αποφάσεις για την προσθήκη νέων σχολικών προγραμμάτων και πρωτοβουλίες για την αύξηση του αριθμού των μαθητών και για την αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης παιδείας με τη γενικότερη έννοια του όρου.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Σχολική Επιτροπή προσέλαβε και τη νέα διευθύντρια. Πρόκειται για την μέχρι πρότινος διευθύντρια του Ημερήσιου Σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, κ.  Φρανσέσκα Μανίνο. Η κ. Μανίνο έχει μακρά εμπειρία στη διοίκηση σχολείων.

Οι μαθητές ενώ παρακολουθούν την τελετή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Ηλιάδης, έπλεξε των εγκώμιο της νέας διευθύντριας και τόνισε ότι είναι λάτρισσα της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού και ότι η ενασχόλησή της τα τελευταία επτά χρόνια με το Ημερήσιο Σχολείου του Μπρούκλιν αποτελεί εγγύηση το νέο ξεκίνημα το οποίο έχουν θέσει ως πρωταρχικό τους στόχο.

Ο κ. Ηλιάδης από το 2009 έως το 2011 έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και για μια περίπου δεκαετία προσέφερε τις υπηρεσίες του στη Σχολική Επιτροπή του Λυκείου και είχε συνεργαστεί άψογα τόσο με τον Δρα. Αναστάσιο Κουλαρμάνη, όσο και με τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο, διότι την εποχή εκείνη ήταν ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη με τον αγιασμό.

Οι δάσκαλοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε εξέφρασαν την αισιοδοξία για τη νέα σχολική χρονιά και εξέφρασαν την ετοιμότητα να συνεργαστούν με τη νέα διευθύντρια και τη σχολική επιτροπή ούτως ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να ξεκινήσουν από κοινού μια εκστρατεία για την προβολή των επιτευγμάτων του σχολείου και την προσέλκυση νέων μαθητών.

Οι δάσκαλοι είναι όλοι στα πόστα τους και ασχολούνται με την προετοιμασία των αιθουσών διδασκαλίας, των εποπτικών μέσων και των σχολικών βιβλίων.  

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.