ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την καθιερωμένη μαθητική γιορτή εντός του ναού και με μια αλλιώτικη και ενθουσιώδη παρέλαση η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας τη Κυριακή, 28η Μαρτίου 2021, γιόρτασε την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Χρήστος Κόντος και συνεχίστηκαν με την καθιερωμένη εκδήλωση των μαθητών του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου.

Στις εκδηλώσεις παρέστη και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, κ. Στέφανος Ευαγγελόπουλος, ο οποίος συνεχάρη την κοινότητα για την αφοσίωσή της στην διατήρηση των ελληνορθόδοξων παραδόσεων και την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Ο π. Χρήστος Κόντος, καθώς επίσης ο πρόεδρος της κοινότητας Ανδρέας Παπατζόρτζ και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη μετά το πέρας της μαθητικής γιορτής κάλεσαν τους ομογενείς να βγουν στα σκαλιά της εκκλησίας για να παρακολουθήσουν την παρέλαση των ομογενών.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της ομογένειας παρέλαση, διότι οι αρχές δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή της παρέλασης της ομογένειας στην καρδιά της Φιλαδέλφειας.

Οι ομογενείς επιβιβάστηκαν στα σημαιοστολισμένα αυτοκίνητά τους και ανεμίζοντας τις γαλανόλευκες διένυσαν τις οδούς πέριξ της κοινότητας και πέρασαν μπροστά από το ναό προκαλώντας των ενθουσιασμό των μαθητών, των δασκάλων  και των ηγετών της κοινότητας που με σημαίες και πανό αναφωνούσαν «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Ομογένεια».

Οι ομογενείς, οι οποίοι παρέλασαν με τις γαλανόλευκες.

Η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας ιδρύθηκε το 1962 και είναι μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας και ανήκει στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Παράλληλα ανήκει στις πρωτοπόρες κοινότητες που μετέτρεψαν την πανδημία του κορωνοϊού και την κρίση ως ευκαιρία αφ’ ενός μεν συνεχίζοντας την φιλανθρωπική της δράση, αφ’ ετέρου δε αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η τεχνολογία για την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα μέλη.

Οι μαθητές του ελληνικού σχολείου, Στέλλα, Παναγιώτης και Σοφία Αγγελάκου, οι οποίοιμ απήγγειλαν ποιήματα για τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.
Οι μαθητές και τα στελέχη της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.
Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρουμόλ Πενσιλβάνιας Ανδρέας Παπατζόρτζ και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη.
Οι ομογενείς, οι οποίοι παρέλασαν με τις γαλανόλευκες.
-Advertisement-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.