ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με κεμεντζέ και με τιμές αποχαιρέτησαν το βράδυ της Τετάρτης, 27ης Ιουλίου 2022, τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής, το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά, καθώς επίσης και οι Σύλλογοι Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, «Πόντος» του Κονέκτικατ και «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας.

Η φιλόξενη Ποντιακή Λέσχη της Αστόριας, όπου παρέθεσαν από κοινού το αποχαιρετιστήριο δείπνο είχε πλημμυρίσει από αγάπη, εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς τον γενικό Πρόξενο, Δρα. Κωνσταντίνο Κούτρα που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» στις 20 Αυγούστου 2022 και μετά από έξι χρόνια δόκιμης υπηρεσίας αναχωρεί για τα νέα καθήκοντά του στην Αθήνα. Τον Δρα Κούτρα θα διαδεχτεί ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στον τιμώμενο ο ιστορικός Χάρτης του Πόντου και η φιλοξενία των οικοδεσποτών, των προέδρων και των στελεχών των προαναφερόμενων φορέων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και συνάμα πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ Κώστας Τσιλφίδης, οι πρώην πρόεδροι της Παμποντιακής Ηλίας Τσεκερίδης και Δημήτρης Μολοχίδης, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, Γιώργος Ανδρονικίδης και ο πρώην πρόεδρος Σάββας Κωνσταντινίδης.

Αν και οι προσφωνήσεις τους διέφεραν ως προς το περιεχόμενο, εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την ευγνωμοσύνη για την αμέριστη συμπαράσταση, την άψογη και αδελφική συνεργασία με τον Δρα. Κωνσταντίνο Κούτρα και την αποφασιστικότητα για την συνέχιση του αγώνα για την διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και για την μετατροπή της Ποντιακής Γης, όπως αποκαλούν τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ιερού Ιδρύματος στο Ουέστ Μίλφορντ της Νέας Ιερσέης σε ερευνητικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο, σε Φάρο Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.

Ο Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ δωρίζει στον Δρα. Κωνσταντίνο Κούτρα έναν κεμεντζέ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο γενικός Πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία και για τα καλά τους λόγια και τους υπενθύμισε ότι δεν «έκανε τίποτε περισσότερο από το καθήκον του» και ότι ο ίδιος και όλοι όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Προξενείο συμμετείχαν σε μια κοινή προσπάθεια για την προάσπιση των δίκαιων του Ελληνισμού.

Στην συνέχεια τους συνεχάρη για τον αγώνα και για τα επιτεύγματά τους τόσο στο θέμα της προβολής και διεθνοποίησης της Γενοκτονίας, όσο και στο θέμα της διατήρησης και μεταλαμπάδευσης των παραδόσεων του Πόντου και της προσέλκυσης της νέας γενιάς.

Ο πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και συνάμα πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ, κ.  Ηλίας Τσεκερίδης του δώρισε μια μινιατούρα κεμεντζέ, ενώ οι πρόεδροι του απένειμαν τιμητική πλακέτα, η οποία διέφερε από τις συνήθεις.

Από αριστερά διακρίνονται Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Κώστας Τσιλφίδης και Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γιώργος Ανδρονικίδης και Δημήτρης Μολοχίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Έφερε τις υπογραφές του προέδρου της Ομοσπονδίας Κώστα Τσιλφίδη, του Ιερού Ιδρύματος, Δρ. Χαραλάμπου Βασιλειάδη, της προέδρου του Συλλόγου Ποντίων της Φιλαδέλφειας Ιφιγένειας Παυλίδου – Οικονόμου και του προέδρου του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης Γιώργου Ανδρονικίδου και ήρθε να υπενθυμίσει στον τιμώμενο και σε όλους τους παρισταμένους ότι οι ηγέτες βρίσκονται στην ίδια σελίδα και ότι «ανήκουν στο Εμείς» που έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.    

Από αριστερά διακρίνονται Ηλίας Τσεκερίδης, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Κώστας Τσιλφίδης και Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γιώργος Ανδρονικίδης και Δημήτρης Μολοχίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Σάββα Κωνσταντινίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το δείπνο που παρέθεσαν η Παμποντιακή Ομοσπονδία και οι σύλλογοι μέλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την δεξίωση προς τιμή του γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα. Κωνσταντίνου Κούτρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.