ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Σεπτεμβρίου 2022, εισήλθαν στον περικαλλή ναό για τον καθιερωμένο αρχιερατικό αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, βοηθούμενος υπό του ιερατικού προϊσταμένου, π. Χρήστου Παππά.

Πρόκειται για μια παράδοση η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Το εν λόγω σχολείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι το μοναδικό σχολείο το οποίο έχει και την 9η Τάξη και κατ΄αυτόν τον τρόπο οι μαθητές ολοκληρώσουν τις γυμνασιακές τους σπουδές και προετοιμάζονται για τις πολιτειακές εξετάσεις της νεοελληνικής γλώσσας, καθώς επίσης και για τις Εξετάσεις Ελληνομάθειας που διοργανώνονται στο τέλος εκάστου σχολικού έτους.

Τους μαθητές καλωσόρισαν και ευχήθηκαν επιτυχίες ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο οποίος μετέφερε και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ.  Ελπιδοφόρου, ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χρήστος Παππάς και ο διευθυντής του σχολείου Δημοσθένης Τριαντφύλλου.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δημοσθένης Τριανταφύλλου, π. Χρήστος Παππάς και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

Ο κ. Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα για το σχολικό έτος και τόνισε ότι εφέτος έχουν βάλει ψηλότερα τον πήχη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με τους δασκάλους, τους γονείς, τα μέλη της κοινότητας και τους δωρητές και ευεργέτες της παιδείας και τόνισε ότι το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Το εν λόγω σχολείο είναι ένα από τα προηγμένα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, το οποίο επιμένει στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και συν τοις άλλοι διδάσκει χορό και θέατρο. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει στο ενεργητικό του παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.