ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τους καλύτερους οιωνούς και με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησαν τα μαθήματα του νέου σχολικού έτους 2022 – 2023 του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Ο φετινός αγιασμός έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου 2022, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και διέφερε από τους προηγούμενους διότι παρείχε την δυνατότητα στους δασκάλους, γονείς και μαθητές να γνωρίσουν το νέο ιερατικό προϊστάμενο, π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο και συνάμα να τον καλωσορίσουν.

Ο αγιασμός ήταν μια από τις πρώτες ιεροπραξίες του π. Ανάργυρου στην κοινότητα και παρείχε την δυνατότητα τόσο στον ίδιο όσο και στον εφημέριο του ναού, π. Νικόλαο Πάρο, να ευλογήσουν τους μαθητές και να ευχηθούν επιτυχίες τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της διευθύντριας, κ. Καλλιόπη Ξανθοπούλου.

Τους μαθητές καλωσόρισε η διευθύντρια Καλλιόπη Ξανθοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σχολικής χρονιάς και στα νέα και καινοτόμα προγράμματα.

Το εν λόγω Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο είναι ένα από τα προηγμένα της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και μαζί με το Ημερήσιο Λύκειο παρέχουν την δυνατότητα σε πάνω από οκτακόσια παιδιά να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του π. Ανάργυρου Σταυρόπουλου.
Σε πρώτο πλάνο ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ενώ τελεί τον αγιασμό της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και ο π. Νικόλαος Πάρος ενώ τελούν τον αγιασμό.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και ο π. Νικόλαος Πάρος ενώ τελούν τον αγιασμό.
Ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος (δεξιά) και ο π. Νικόλαος Πάρος ενώ τελούν τον αγιασμό.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.