
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο περικαλλής ναός του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης το απόγευμα της Δευτέρας, 8ης Σεπτεμβρίου 2025, έλαμπε από τα λαμπερά πρόσωπα των μαθητών και των μαθητριών του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου, των εκπαιδευτικών και των γονέων τους που προσήλθαν για τον καθιερωμένο αγιασμό.
Πρόκειται για μια παράδοση με την οποία ξεκινάει το σχολικό έτος. Τον αγιασμό τέλεσε ο νέος ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεώργιος Οικονόμου, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές και τους δασκάλους και ευχήθηκε επιτυχίες στο νέο σχολικό έτος.
Αμέσως μετά οι μαθητές και οι γονείς μετέβησαν στο εκπαιδευτικό κέντρο «Μπαλής» και εισήλθαν στις αίθουσες διδασκαλίες. Οι δασκάλες τους ενημέρωσαν για το σχολικό πρόγραμμα και τις εξωσχολικές δράσεις του σχολικού έτους 2025 – 2026.
Το Σχολείο του Αγίου Θωμά είναι ένα από τα πιο προηγμένα σχολεία της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και παρέχει την δυνατότητα σε 100 και πλέον μαθητές και μαθήτριες δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας και να γαλουχηθούν με τα νάματα της πίστεώς μας.
Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαργαρίτα Βρεττού καλωσόρισε τους μαθητές και εστίασε την προσοχή της στα προγράμματα του νηπιαγωγείου.
Στο νηπιαγωγείο, όπως επεσήμανε η κ. Βρεττού, μέχρι στιγμές έχουν εγγραφεί 22 νήπια. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα των δύο τελευταίων δεκαετιών, το οποίο αποτελεί εγγύηση για την αύξηση του αριθμού των μαθητών από την μία χρονιά στην άλλη.













