ΦΛΩΡΙΔΑ.  Οι μαθητές της Αθηναϊκής Ακαδημίας του Κλιαργουότερ επισκέφθηκαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα, όπου έγιναν δεκτοί από τον γενικό Πρόξενο Δημήτριο Σπάρο και το προσωπικό με ιδιαίτερη αγάπη. Στην επίσκεψη παρέστησαν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη, ο ιδρυτής της Ακαδημίας Γεώργιος Πουμάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Αλέκος Βελούδος, δάσκαλοι και γονείς.

Πρόκειται για το ελληνικό σχολείο τσάρτερ στο Κλίαργουότερ της Φλόριδας, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των ομογενών και άλλων συμπολιτών τους να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας και να ασπαστούν το ν ελληνικό πολιτισμό.

Οι μαθητές έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε τρεις γλώσσες και συγκεκριμένα στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Ισπανικά και στη συνέχεια προσέφεραν δώρα και κάρτες ζωγραφισμένες από τα παιδιά.

Ο γενικός Πρόξενος Δημήτριος Σπάρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Γεώργιο Πουμάκη, τον Αλέκο Βελούδο, την Στέλλα Κοκόλγ, την Σεβαστή Βαριτιμίδου, τους μαθητές και τους γονείς.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξε ο γενικός Πρόξενος και το προσωπικό του Προξενείου.

«Τα παιδιά με τις αγγελικές φωνές εισήγαγαν όλους τους παρισταμένους στην εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων», επεσήμανε η κ. Κοκόλη εκφράζοντας τον θαυμασμό της για την καταπληκτική δουλειά της δασκάλας Σεβαστής Βαριτιμίδου και κατ΄ επέκταση του προσωπικού της Αθηναϊκής Ακαδημίας.  

Η Αθηναϊκή Ακαδημία λειτουργεί ανελλιπώς από το 2001 και είναι το πρώτο ελληνικό σχολείο που ίδρυσε ο Γεώργιος Πουμάκης και το οποίο αποτέλεσε το πρότυπο βάσει του οποίου ιδρύθηκαν σχολεία τσάρτερ σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι μαθητές της Αθηναϊκής Ακαδημίας και η κ. Στέλλα Κοκόλη.
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους οκοδεσπότες.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη και ο ιδρυτής της Ακαδημίας, Γεώργιος Πουμάκης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.