Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Μανχάταν: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

Μανχάταν: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

0
Η αφίσα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενειακή συντονιστική επιτροπή πρωτοβουλίας για τα Τέμπη καλεί τους ομογενείς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, που θα διοργανώσουν το μεσημέρι της Κυριακής, 28ης Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 11.30 π.μ. στο Μανχάταν.

Το συλλαλητήριο όπως αναφέρεται στις αφίσες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα λάβει χώρα στο πεζοδρόμιο στην είσοδο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη στην διεύθυνση, 69, East 79th Street New York, 10075.

Η αφίσα με το σύνθημα «Μέχρι Τέλους» φέρει το πορτραίτο του Πάνου Ρούτσι που για δωδέκατη μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας στο Σύνταγμα προκειμένου να του δοθεί το πράσινο φως για την εκταφή της σορού του γιου του αφ ενός μεν για την ταυτοποίησήτου, αφ ετέρου δε, για να γίνουν οι απαραίτητες βιολογικές και ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να μάθει και πραγματικά τα αίτια του θανάτου του γιου του.

Η αφίσα.

Η εν λόγω συγκέντρωση είναι η τέταρτη κατά σειρά που διοργανώνει στη Νέα Υόρκη η εν λόγω επιτροπή προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους ομογενείς να εκφράσουν την αγωνία τους για την τύχη των απεργών και συνάμα την αλληλεγγύη, αφ ετέρου δε, για να εκφράσει την διαμαρτυρία για την κρατική αναλγησία σε ένα δίκαιο και συνάμα αναφαίρετο δικαίωμα του τραγικού πατέρα.

Και οι ομογενείς της Αμερικής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο θέμα αυτό διότι παρακολουθούν με πόνο ψυχής τους συγγενείς των θυμάτων της Τραγωδίας των Τεμπών αντί να έχουν συμμάχους τους εισαγγελείς και τους δικαστές – όπως συμβαίνει στην Αμερική – τους έχουν αντίπαλους και μάλιστα τους λοιδορούν.  

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.