ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μάχη με τον χρόνο δίνει η Επιτροπή Παρελάσεως τόσο για τον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και την ίδια την παρέλαση της 30ής Απριλίου 2023, όσο και για την εξασφάλιση των $400.000 που απαιτούνται για την κάλυψη των εξόδων της.

Κι αυτό διότι απομένουν δέκα εβδομάδες για να επιτύχουν όσα τα προηγούμενα χρόνια πετύχαιναν σε τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το βράδυ της Πέμπτης. 9 Φεβρουαρίου 2023 συγκάλεσε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια την δεύτερη πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση.

Οι εισηγήσεις της έδρας και συγκεκριμένα των συμπροέδρων της Επιτροπής, κ.κ. Δήμου Σιώκη, Νίκου Μπάρδη και Νομικής Καστανάς εστιάστηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την προετοιμασία της παρελάσεως και των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν από την πρώτη τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν ανήμερα της 25ης Μαρτίου μέχρι και την διοργάνωση της παρέλασης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ντέζη Τσιτουρίδου, Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης και Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Επιτροπή Παρελάσεως συνεδρίασε την Τρίτη στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο υπό την προεδρία του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ενέκρινε την αφίσα της Παρελάσεως, η οποία τις προσεχείς ημέρες θα τυπωθεί προκειμένου να διανεμηθεί σε όλες τις κοινότητες. Ο κ. Σιώκης απένειμε τα εύσημα στον Δημήτρη Νικολάου για την αφίσα της παρελάσεως, η οποία συν τοις άλλοις έχει και «barcodes» τα οποία παραπέμπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της παρελάσεως.

Ο κ. Δήμος Σιώκης επεσήμανε ότι αποφασίστηκε η πρόσληψη δύο γραμματέων της Επιτροπής οι οποίοι, αρχής γενομένης της ερχόμενης Δευτέρας θα εργάζονται από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 6.00 μ.μ.  και θα διευκολύνουν το έργο των υποεπιτροπών.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων επεσήμανε ότι εργάζονται η Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη και η Γεωργία Κοτζαμάνη και ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρελάσεως την ερχόμενη Τρίτη το πρόγραμμα θα λάβει την οριστική του μορφή.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης και Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο συμπρόεδρος Νίκος Μπάρδης αναφέρθηκε στους οικονομικούς στόχους και τόνισε ότι θα χρειαστούν $400.000. Αναφερόμενος στο έργο της επιτροπής λευκώματος επεσήμανε ότι έχουν ήδη προετοιμάσει τα συμβόλαια και ότι έχουν θέσει στόχο την εξασφάλιση $100.000.

Αναφερόμενος στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις ο κ. Μπάρδης επεσήμανε ότι την ερχόμενη Πέμπτη – λόγω Τσκινοπέμπτης – δεν θα έχουν πανομογενειακή συγκέντρωση. Η επόμενη συγκέντρωση, όπως επεσήμανε, θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 στην Σαραντάκειο Αίθουσα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Η συμπρόεδρος της Επιτροπής Νομική Καστανά, η οποία ηγείται της υποεπιτροπής πολιτιστικών επεσήμανε ότι θα διοργανώσουν δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας στις 25 Μαρτίου και στις 29 Απριλίου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Παναγιώτης Γεραζούνης;, Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης και Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στις 26 Μαρτίου θα διοργανώσουν διάλεξη για την επιρροή των φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση.

Η κ. Ντέζη Τσιτουρίδου αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για τον διαγωνισμό της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο, 1η Απριλίου 2023 και τόνισε ότι έχουν ήδη προετοιμάσει τον φάκελο με τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων.

Οι κ.κ. Βασίλειος Εγγλέζος και Αναστάσιος Καραγκούνης, οι οποίοι ηγούνται της Επιτροπής Λαχείου επεσήμαναν ότι έχουν εξασφαλίσει 25 δώρα και ότι τις προσεχείς ημέρες θα εκτυπωθούν και τα λαχεία. Αναφερόμενοι στην διάθεση των λαχείων επεσήμαναν ότι θα σταλούν σε όλους τους συλλόγους και στις κοινότητες μαζί με τις αιτήσεις για δηλώσεις συμμετοχής, για τα άρματα και της μπάντες.

Αναφερόμενος στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα παρατεθεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον το βράδυ του Σαββάτου, 29 Απριλίου ο κ. Δήμος Σιώκης επεσήμανε ότι έχουν ήδη καταθέσει την προκαταβολή και ότι έχουν θέσει ως στόχο την εξασφάλιση 40 χορηγών οι οποίοι θα προσφέρουν το ελάχιστον $5.000 εκάστου. Το εισιτήριο για μεμονωμένα άτομα έχει οριστεί στα $300.00.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων Μαργαρίτα Σκουλή, Κατερίνα Παπαδάτη, Διονύσιος Δασκαλάκης, Βίκυ (Βασιλική) Παπαδάτη και Δήμος Παντελίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Δημήτριος Φίλιος αναφέρθηκε στην σύσκεψη μέσω της πλατφόρμας «zoom» που είχαν τα μέλη της επιτροπής δημοσίων σχέσεων και στην οποία συμμετείχαν οι Δήμος Σιώκης, Δημήτρης Φίλιος, Κώστας Ουρανίτσας, Αυγή – Μαρία Ατματζίδου και ο Δημήτρης Νικολάου.

Αναφερόμενος στη εκστρατεία προβολής της παρελάσεως τόνισε ότι θα αποταθούν και στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα διατεθούν και τα προγράμματα των εκδηλώσεων και των πανομογενειακών συγκεντρώσεων.

Ο πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης, Παναγιώτης Γεραζούνης ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογός τους θα είναι χορηγός του επισήμου δείπνου της Ομοσπονδίας.

Η κ. Μαργαρίτα Σκουλή παρουσίασε τα ηγετικά στελέχη της «Intercollegiate Hellenic Society» τα οποία ήταν παρόντα και τόνισε ότι θα προσφέρουν την δική τους συμβολή στην προβολή και επιτυχία της παρελάσεως.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, Δήμος Σιώκης και Δημήτρης Φίλιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

  1. […] Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, Δήμος Σιώκης και Δημήτρης Φίλιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας. https://www.anamniseis.net/mahi-me-ton-hrono-dinei-i-epitropi-parelaseos-tis-neas-yorkis/?fbclid=IwA… […]

  2. B”H As a Greek American Jew, my frequent jeremiads about the forthcoming annual event —- warning a fiasco in the making —- is usually dismissed by our compatriots as the view of an anti-Hellene. Of course, I persist in my well founded criticism of profound unpreparedness and vision of the organizers because my track record of involvement and genuine concern is widespread among the cognoscenti of our community affairs. Nothing more will make me happier than to have a million onlookers witnessing our youth, and hallowed constituent associations of the Hellenic Federation, the various churches and parochial schools marching up Fifth Avenue. But that’s a mirage not likely to be realized. The attendance at the weekly meetings continue anemic; the chair was absent, and the required $400k needed to honored contractual obligations begs for the reluctant largesse of a mega businessman or two in order to forestall embarrassment. The word Zoom appears in a different context in this reportage posing a question. Why aren’t the Thursday proceedings, other meetings, too, presented in such a platform, where a wider audience can both hear and voice valuable advice? Still, the issue of time, not having enough of it for the parade committee to pull it off is troubling; and, having followed the discussions for months, I get the impression that no one seems to be inspired by the urgency to move faster to close the gap of reality and expectations! Με αδελφική αγάπη, Ασερ, aka Ζορμπά ο Εβραίος! 🙏😢🇬🇷😩

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.