Λουκέτο και στην δημοφιλή ντάινερ «Green Kitchen» στην Ανατολική πλευρά του Μανχάτταν 

Το εξωτερικό του εστιατορίου "Green Kitchen". Φωτογραφία: Face Book

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μετά από 91 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, με διάφορους σταθμούς κι αφού πέρασαν από εκεί πολλοί ομογενείς μάνατζερ, πάρα πολλοί σερβιτόροι  και πολλές διασημότητες, ένα ακόμη Ελληνικό Εστιατόριο, τύπου «ντάινερ» έκλεισε οριστικά τις πόρτες του στο τέλος του περασμένου Ιουλίου, αφήνοντας ένα κενό στην εστίαση αφού  μάλιστα θεωρείται το στέκι των ανθρώπων που επισκέπτονται τον Καθεδρικό, πριν ή μετά από κάποια εκδήλωση η ακολουθία.

Το «ντάινερ» λειτουργούσε στην γωνία του δρόμου 77, στην Πρώτη λεωφόρο, στην περιοχή που ονομάζεται Lenox Hill, από το 1931. Η διακοπή λειτουργίας αποδίδεται στην λήξη της λίστας, όπως λέγεται στην γλώσσα των επιχειρήσεων η συμφωνία μίσθωσης του ακινήτου.

Η απόφαση να κλείσει έγινε γνωστή στο κοινό με μια δακτυλογραφημένη ανακοίνωση που θυροκολλήθηκε στα τζάμια της εισόδου.

Το εξωτερικό του εστιατορίου “Green Kitchen”. Φωτογραφία: Face Book

«Προς τους πολύτιμους πελάτες μας, είναι με ιδιαίτερη λύπη που ανακοινώνουμε την διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος στην παρούσα διεύθυνση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες και το προσωπικό για την υποστήριξη τους, ιδιαίτερα την περίοδο της Πανδημίας».

Παρά το λουκέτο στην Πρώτη Λεωφόρο, η ίδια επιχείρηση διατηρεί και δεύτερο εστιατόριο με την ίδια ονομασία, στην Δεύτερη λεωφόρο και τον δρόμο 84, που λειτουργεί κανονικά.

Αυτό το μαγαζί άνοιξε το 2018 και σύντομα κέρδισε την εκτίμηση των πελατών του.

Το εσωτερικό του εστιατορίου “Green Kitchen”. Φωτογραφία: Face Book

Σε ό,τι αφορά την διακόσμηση στο εξωτερικό κομμάτι της επιχείρησης, αποτελεί ένα σημείο αναφοράς αφού διαθέτει ειδική διακόσμηση με λουλούδια που τραβούν την προσοχή των περαστικών.

Ο γράφων θυμάται ιδιαίτερα μια περίοδο στην ιστορία της επιχείρησης στην γωνία του δρόμου 77, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όπου επισκεπτόταν τακτικά το εστιατόριο έχοντας ως αφορμή την παρουσία ενός καλού φίλου που ήταν ο μάνατζερ.

Αργότερα, το 2007, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, η οικογένεια Κασίμη ανέλαβαν εκ νέου την επιχείρηση και άλλαξαν την διακόσμηση του μαγαζιού και μαζί το ύφος, αναζητώντας ένα πιο νεανικό κοινό, αλλά ωστόσο παρέμεινε γνωστό ως χώρος για καφέ και καλό φαγητό.

Το μενού του εστιατορίου “Green Kitchen”. Φωτογραφία: Face Book
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.