Λαμπρή η τελετή αποφοίτησης του Ελληνικού Τσάρτερ του Μπρούκλιν (βίντεο)

0
Οι απόφοιτοι του Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν. Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπρή και πλούσια σε νουθεσίες ήταν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης τάξης του Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ (Hellenic Classical Charter School) στο Παρκ Σλόπ του Μπρούκλιν, που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής, 23ης Ιουνίου 2023.

Οι τελειόφοιτοι εισήλθαν για τελευταία φορά στο σχολείο με την συνοδεία των γονέων και των παππούδων και κατά την είσοδό τους υποδέχτηκαν οι δάσκαλοι υπό τους ήχους της ορχήστρας του σχολείου.

Το Γυμναστήριο ήταν ντυμένο στα γαλάζια, καθώς ήθελε να υπενθυμίσει στους αποφοίτους και στους γονείς τους ότι το σχολείο στο οποίο πέρασαν οκτώ έως και δέκα χρόνια το 2019 αναγνωρίστηκε ως «National Blue Ribbon School».

Η τάξη του 2023 απαρτίζονταν από 46 μαθητές, 25 αγόρια και 21 κορίτσια τα οποία εισήλθαν εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Η γενική διευθύντρια Χριστίνα Τεττόνη, η διευθύντρια Νατάσα Καμπάν, η διευθύντρια διαχείρισης των σχολείων Τζόυ Πετράκου και οι δάσκαλοι κάθισαν στις δύο πλευρές της σκηνής και τα πρόσωπά τους έλαμπαν και αντανακλούσαν την χαρά των αποφοίτων και των γονέων τους.

Αν και οι προσφωνήσεις τους διέφεραν ως προς το περιεχόμενο, εν τούτοις ήταν πλούσιες σε νουθεσίες, οι οποίες θέλησαν να υπενθυμίσουν στους αποφοίτους ότι οι δεσμοί που γαλουχήθηκαν στα οκτώ έως και δέκα χρόνια και οι φιλίες πρέπει να ενισχυθούν, διότι οι απόφοιτοι αποτελούν τη νέα γενιά των αποφοίτων του σχολείου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Τσαρλς Καπετανάκης, πρόεδρος σχολικής επιτροπής, Νατάσα Καμπάν, διευθύντρια, Τζόι Πετράκου, υπεύθυνη διαχείρισης, οι αριστούχοι μαθητές, Αγαμέμνων Μυριανθόπουλος, Μπέντζαμιν Γκούντας, Εσθερ Γκουλντ, Χριστίνα Τεττόνη, γενική διευθύντρια, Σοφία Μπράβο και Άντονι Γρίγος. Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η γενική διευθύντρια Χριστίνα Τεττόνη υπενθύμισε στους αποφοίτους ότι είχαν το προνόμιο να συμμετάσχουν σε πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Σεμινάρια, ολυμπιάδες μαθηματικών, μάθηση ελληνικών και λατινικών, αγώνες μπάσκετ, σκάκι, παρελάσεις, εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ελλάδα και τόσα πολλά ακόμα που αποτελούν παραδόσεις για το σχολείο μας και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σας.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Τσαρλς Καπετανάκης, ο οποίος κλήθηκε να παρουσιάσει την Sonia C. Park, η οποία ηγείται του Συνασπισμού «Diverse Charter Schools Coalition» ανέφερε ότι η κ. Παρκ προσέφερε την αμέριστη συμπαράστασή της στις προσπάθειες που κατέβαλλαν προ δύο δεκαετιών όταν συνέλαβαν το όραμα της ίδρυσης του εν λόγω σχολείου.

Η κ. Παρκ συνεχάρη την διεύθυνση και την σχολική επιτροπή των σχολείων διότι με τις άοκνες προσπάθειες και με την σοφία σε συνδυασμό με την χρηστή διοίκηση κατάφεραν να εδραιώσουν τα σχολεία και να τα οδηγήσουν στην κορυφή.

Η γενική διευθύντρια των Σχολείων Τσάρτερ Χριστίνα Τεττόνη. Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εξίσου συγκινητικές ήταν οι ομιλίες της πρώτης αριστεύσασας Esther Gould και του δεύτερου αριστεύσαντα Benjamin Goudas, καθώς αναφέρθηκαν με δέος στο έργο που επιτελείται στο σχολείο της καρδιάς τους.

Ο κ. Άντονι Γκριγος, αντιπρόεδρος της «Island Federal Credit Union» απένειμε τιμητικές πλακέτες και υποτροφίες της AHEPA στους αριστούχους Αγαμέμνονα Μυριανθόπουλο, Μπέντζαμιν Γκούντας και Εσθερ Γκουλντ.  

 Ελληνικό Κλασσικό Σχολείο Τσάρτερ

Το Ελληνικό Κλασσικό Σχολείο Τσάρτερ (Τhe Hellenic Classical Charter School) του Μπρούκλιν, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία τσάρτερ όχι μόνο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά και της ίδιας της Αμερικής και είναι ένα από τα ελάχιστα που έχει αναγνωριστεί ως «National Blue Ribbon School».

Η διευθύντρια του Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν, Νατάσσα Καμπάν. Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το μητρικό σχολείο του Παρκ Σλοπ έχει όλες τις τάξεις από το προνηπιαγωγείο μέχρι και την 8η ενώ το θυγατρικό σχολείο του Στάτεν Άϊλαντ, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της κοινότητας της Αγίας Τριάδας και Νικολάου μέχρι στιγμής έχει φτάσει στην 4η τάξη και στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα ολοκληρωθεί ως σχολείο. Ο αριθμός των μαθητών και στα δύο σχολεία, όταν ολοκληρωθεί του Στάτεν Άϊλαντ αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τους χίλιους.

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/ston-odyssea-eliti-afieromeni-i-apofitisi-tou-nipaigogeiou-tou-staten-island/

https://www.anamniseis.net/vravio-se-ntokimanter-ton-mathiton-tou-tsarter-tou-brooklyn-gia-ton-dr-papanikolaou/ 

https://www.anamniseis.net/oi-mathites-tou-ellinikou-tsarter-anevasab-stin-skini-tin-antigoni-tou-sofokli/

Στο βήμα ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Τσαρλς Καπετανάκης, Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άντονι Γρίγος, αντιπρόεδρος της Island Federal Credit Union. Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κεντρική ομιλήτρια Sonia C. Park. Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης Τάξης του Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν. Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.