Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Συμπόσιο και η απονομή βραβείων του Ιατρικού Συλλόγου ΝΥ (βίντεο)

0
396

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ετήσιο επιστημονικό συμπόσιο του ιστορικού Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και η καθιερωμένη τελετή απονομής υποτροφιών σε ομογενείς, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, καθώς επίσης και στην διακεκριμένη λοιμοξιολόγο Δρ. Αντωνία Αν Κολοκάθη.

Το Συμπόσιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έλαβε χώρα διαδικτυακά το βράδυ της Παρασκευής, 4ης Δεκεμβρίου 2020 και παρείχε την δυνατότητα στο ακροατήριο να παρακοουθήσει υψηλού επιπέδου επιστημονικές διαλέξεις και να αισθανθεί υπερήφανο για τα επιτεύγματα των Ελλήνων γιατρών της Νέας Υόρκης και κατ’ επέκταση της Αμερικής.

Τον συντονισμό του συμποσίου ανέλαβε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη -Βαλασιάδη, η οποία αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στα επιτεύματα των εισηγητών και των τιμώμένων και εστίασε την προσοχή της στις αστείρευτες δυνάμεις των ομογενών γιατρών, στην επιστημονική και στην κοινωνική τους προσφορά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Παναγιώτης Μανώλας και ο τέως πρόεδρος, Δρ. Γεώργιος Λιακέας μίλησαν από το ιατρείο τους και με τις προσφωνήσεις τους εκέπεμψαν μηνύματα ενότητας και το πιο σημαντικό της συνέχειας.

Ο Δρ. Παναγιώτης Μανώλας ανακοίνωσε την εκδημία σε ηλικία 94ετών του πρώην προέδρου και συνάμα ευεργέτη του Συλλόγου και της ομογένειας, Δρα Απόστολου Ταμπάκη και κάλεσε το ακροατήριο να τηρήσει ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης θα θεσπίσει υποτροφίες μέσω των οποίων θα διαιωνίσει την μνήμη του Δρα. Απόστολου Ταμπάκη.

Αναφερόμενος στο Συμπόσιο ο Δρ. Μανώλας επεσήμανε ότι είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας με πρωτεργάτες την Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη, την Δρ. Ελένη Γκουζούλη, την Δρ. Αντωνία Αν Κολοκάθη και την γραμματέα του Συλλόγου Αννα Σαριγιάννη, οι οποίες κατάφεραν να μετατρέψουν την πανδημία και τον εγκλεισμό σε ευκαιρία για μια ουσιαστική αναβάθμιση του Συλλόγου και τον πολλαπλασιασμό της προσφοράς του.

Η Δρ. Στέλλα Ντούρου, η οποία συντόνισε και το συμπόσιο.

Ο τέως πρόεδρος Δρ. Γεώργιος Λιακέας, ο οποίος όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» κατέστη το σύμβολο της νίκης κατά του κορωνοϊού, συνεχάρη τους ομιλητές και τους βραβευθέντες.

Το επιστημονικό συμπόσιο είχε ως κεντρικό θέμα «Όραση 2020 – τα νεώτερα στην Οφθαλμολογία» (Vision 2020: What’s New in Opthalmology) και τον συντονισμό του ανέλαβε η Δρ. Στέλλα Ντούρου.

Ο Δρ. Νικόλαος Νισύριος παρουσίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην διαθλαστική χειρουργική και στις ελάχιστα χειρουργικές επεμβάσεις που εφαρμόζονται σε εκατομμύρια ανθρώπους για τη διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών, όπως της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού.

Ο Δρ. Νικόλαος Νισύριος.

Η διάλεξη της Δρος Ασπασίας Δράγα εστιάστηκε στις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του καταρράκτη που αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της απώλειας της όρασης σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά την οικουμένη.

Η Δρ. Στέλλα Ντούρου ανέπτυξε την διάλεξη για την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, στις συνέπειες και στον ρόλο της αντιμετώπισής της σε πρώιμο στάδιο.

Οι διαφάνειες και τα βίντεο που παρουσίασαν οι εισηγητές κέντρισαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Η Δρ. Ασπασία Δράγα.

Απονομή υποτροφιών

Αμέσως μετά η Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη παρουσίασε τους αποδέκτες των υποτροφιών και τόνισε ότι και οι δέκα είναι πολλά υποσχόμενοι και συνάμα συνεχάρη τους δωρητές των υποτροφιών, πολλοί από τους οποίους ήταν παρόντες.

Οι υποτροφίες, όπως και τα προηγούμενα χρόνια χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες. Την υποτροφία για τους μαθητές λυκείου έλαβε η ‘Αννα Τσιούλια για την συμμετοχή της σε έρευνα για τα ουσιαστικά αίτια του εθισμού.

Οι υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές απονεμήθηκαν στις Μυρσίνη Ιωακείμ – Ιωαννίδου και Αλεξάνδρα Κοριτσίδη, ενώ το Οστεοπαθητικό Βραβείο (Osteopathic Award) στην Ελένη Ευστρατιάδη.

Ο Δρ. Γεώργιος Λιακέας, αριστερά και ο Δρ. Παναγιώτης Μανώλας.
Η Στέφανη Γιωργούδη.

Ακολούθησε η απονομή των υποτροφιών στους φοιτητές ιατρικών σχολών Γιώργο Ντανιά, Στέφανη Γιωργούδη, Ηλέκτρα Νάση, Γιώργο Παπαδόπουλο, Γιώργο Τιτομιχελάκη και Δάντη Βαρότση.

Αν και οι σύντομες ομιλίες των βραβευθέντων διέφεραν ως προς το περιοεχόμενο, εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την ευγνωμοσύνη για την γενναιοδωρία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης και τον θαυμασμό για τα επιτεύγματα των γιατρών τόσο στον τομέα της ιατρικής, όσο και στην φιλανθρωπία.

Αμέσως μετά η διακεκριμένη λοιμοξιολόγος Δρ. Αντωνία Άν Κολοκάθη αποδέχτηκε το Βραβείο “Ιατρός της Χρονιάς” και αναφέρθηκε στο έργο των ομογενών γιατρών για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις τιμές που της αποδόθηκαν.

Η Μυρσίνη Ιωακείμ – Ιωαννίδου.

Παράλληλα συνεχάρη τους φοιτητές και σπουδαστές για τα επιτεύγματά τους και τους προέτρεψε να γίνουν ενεργά μέλη και στυλοβάτες του ιστορικού ιατρικού συλλόγου.

Το Συμπόσιο έληξε με την προβολή του βίντεο που ετοίμασε η γραμματέας του Συλλόγου Άννα Σαριγιάννη και το οποίο προέβαλε την δράση του Συλλόγου από το προηγούμενο συμπόσιο και τον ετήσιο χορό μέχρι και σήμερα.

Το βίντεο, το οποίο ο Σύλλογος παραχώρησε στις «Αναμνήσεις» προβάλει με μοναδικό τρόπο το έργο των ηγετών και των μελών του Συλλόγου την περίοδο της πανδημίας.

Η Αλεξάνδρα Κοριτσίδη.
Ο Γιώργος Τιτομιχελάκης.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος,
Η Ελένη Ευστατιάδη.
Η Ηλέκτρτα Νάση.
Ο Δάντης Βαρότσης.
Ο Γιώργος Ντανιάς.
Η Άννα Τσιούλια.
Η λοιμοξιολόγος, Δρ. Αντωνία Αν Κολοκάθη.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.