Κώστας Μάστορας: Ο Ορκωτός και Δικανικός Έλεγχος θα οδηγήσει στην «Διαύγεια»  

0
274
Ο Κώστας Μάστορας. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης παρέλαβε όλα τα ντοκουμέντα που της παραχώρησε ο συμπρόεδρος Γιάννης Στρουμπάκης εν μέρους της αρχικής επιτροπής και ξεκίνησε τον έλεγχο σε βάθος εξαετίας.

Ο πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, κ. Κώστας Μάστορας μίλησε στις «Αναμνήσεις» για το έργο της Επιτροπής της οποίας ηγείται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξετάσουν κάθε ντοκουμέντο, κάθε επιταγή, κάθε τραπεζικό λογαριασμό και θα αναζητήσουν τιμολόγια, παραστατικά και τα πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων και των συνελεύσεων ούτως ώστε να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα και διδάγματα για το μέλλον.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών της Ομοσπονδίας, όπως επεσήμανε, θα οδηγήσει στην δημιουργία για πρώτη φορά στην ιστορία της ομογένειας της «Διαύγειας» στην οποία δεν θα δημοσιεύονται μόνο οι δωρεές, αλλά και οι αποφάσεις και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την ανάθεση κάθε έργου και για την αξιοποίηση του οβολού των ομογενών.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Υπεραγοράς Ελληνικών Προϊόντων «Titan» Κώστας Μάστορας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Αναφερόμενος στον έλεγχο επεσήμανε ότι η Επιτροπή απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της  συμπαράστασης και των δύο πλευρών και διεμήνυσε ότι για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους πρέπει να σταματήσει πάραυτα κάθε προσπάθεια τορπιλισμού ή και καπηλείας του έργου της επιτροπής προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Και οι δύο πλευρές – όπως επεσήμανε – τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο – οφείλουν να παραχωρήσουν οικειοθελώς στην επιτροπή κάθε έγγραφο, κάθε τιμολόγιο και παραστατικό και συνάμα πιθανές καταγγελίες και τεκμήρια των  οικονομικών ατασθαλιών που έχουν καθηλώσει την Ομοσπονδία στην χειρότερη κρίση όλων των εποχών.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της «on record» δήλωσης του κ. Μάστορα  στις «Αναμνήσεις»    

«Θα ήθελα εκ μέρους της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής που διεξάγει τον οικονομικό έλεγχο των τελευταίων έξι ετών της Ομοσπονδίας – δεν θα αναφερθώ ούτε σε ονόματα ούτε σε τίτλους, διότι υπάρχει μεγάλη ευαισθησία – να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων ημών  και τις δύο πλευρές της Ομοσπονδίας. Και την πλευρά της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων με τους κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, Νίκο Διαμαντίδη και Δήμο Σιώκη, όπως και την άλλη πλευρά και συγκεκριμένα τον κ. Γιώργο Γεωργόπουλο με τους συνεργάτες τους διότι και οι δύο πλευρές παρείχαν στην Επιτροπή την αμέριστη συμπαράστασή τους. Γραπτώς δήλωσαν ότι στηρίζουν το έργο της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Γιάννη Στρουμπάκη, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή μας ως συμπρόεδρος και μας παρέδωσε όλο το υλικό και συγκεκριμένα τις επιταγές των τραπεζών και τα λοιπά που είχαν στην διάθεσή τους και διευκόλυναν το έργο της επιτροπής.

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι η επιτροπή εργάζεται ακατάπαυστα και με εντατικούς ρυθμούς με βοήθεια ορκωτών και δικανικών λογιστών. Ο έλεγχος είναι σοβαρός, λεπτομερής και βαθύς. Εξετάζουμε το κάθε έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας.

Δεν είναι τέλεια η εικόνα, πλην όμως έχουμε αρκετό υλικό για να προχωρήσει η έρευνα και στην πορεία θα μπορέσουμε και με την βοήθεια όλων να βρούμε όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής.

Πολλές από τις επιταγές που εξετάζουμε δεν ταυτίζονται με παραστατικά και δεν γράφουν επάνω δικαιολογίες και αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο.

Έχουμε ανάγκη την βοήθεια όλων στο έργο μας για να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας σωστά. Όποιος έχει να καταθέσει κάτι, όποιος έχει πρακτικά διοικητικών συμβουλίων, τιμολόγια, αποδείξεις, είτε ξέρει κάτι καλείται να τα προσκομίσει είτε να επικοινωνήσει με την Επιτροπή.  

Ερωτηθείς για την χρονική διάρκεια του ελέγχου ο κ. Μάστορας επεσήμανε: «Δεν  μπορώ να υποσχεθώ τελική ημερομηνία στην οποία θα εκδοθεί το πόρισμα της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής. Προέχει ο έλεγχος να γίνει με επιστημονικά και οικονομικά κριτήρια και διαβεβαιώνω την ομογένεια ότι όταν έλθει η ώρα θα δώσουμε στην δημοσιότητα όλα τα ευρήματα και πάνω από όλα τα πορίσματα και τα διδάγματα της έρευνας.

Θα προβούμε σε μια καινοτομία η οποία θα παράσχει την δυνατότητα σε κάθε ομογενή που προσφέρει τον οβολό του να μπορεί με ένα κλικ να μπει σε έναν ιστότοπο και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα έχει την ευχέρεια να δει ποιος πήρε και ποιος έδωσε, πού δόθηκαν. Όλα στο φως. Θα λάμψει η αλήθεια. Πλην όμως έχουμε αρκετό δρόμο για να φτάσουμε ως εκεί».

Ευχαριστώ και τις δύο πλευρές για την εμπιστοσύνη και θέλω να διαβεβαιώσω τους ομογενείς ότι θα τους δώσουμε πλήρη αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήθηκε ο οβολός τους», επεσήμανε.

«Επωφελούμενος της ευκαιρίας εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα», κατέληξε.      

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.