Κύπρος: Τη δεντροφύτευση μέρους καμένης γης ανέλαβαν οι Απόδημοι νέοι του «ΝΟΣΤΟΣ»

0
61
Στη φωτογραφία, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Δημήτρης Κάβουρας και ο Αλεξανδρινός Νικόλας Ελευθερίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος είναι ο τελευταίος σταθμός του προγράμματος “Νόστος” μετά την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Τη δεντροφύτευση μεγάλου μέρους της καμένης γης στην περιοχή Οδού, στην Κύπρο, ανέλαβαν οι 15 Απόδημοι Νέοι της Διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Νόστος – Επιστροφή στις ρίζες“, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, όπως επισημαίνει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 15 Απόδημοι Νέοι μαζί με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτη Φωτίου, επισκέφθηκαν την περιοχή Οδού, που πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις αρχές Ιουλίου, και έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αιγύπτιοι. Εκπρόσωπος της ομάδας των 15 Απόδημων Νέων, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στους τέσσερις Αιγύπτιους, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους. Στη συνέχεια, σε μια συμβολική κίνηση, οι απόδημοι νέοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποίησαν συμβολική δεντροφύτευση στο προαύλιο του Συσκευαστηρίου «Βασιλική Γη» στην Οδού στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αποφασιστικότητας για αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκλήθηκε στην περιοχή από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος είναι ο τελευταίος σταθμός του προγράμματος “Νόστος” μετά την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων – Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.