Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Άλλη του δείξανε και άλλη του μπήξανε» του Μανώλη Κουρουπάκη

0
Το εξώφυλλο του βιβλίου "Άλλη του δείξανε και άλλη του μπήξανε" του Μανώλη Κουρουπάκη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Άλλη του δείξανε και άλλη του μπήξανε» τιτλοφορείται το βιβλίο του ραδιοπαραγωγού Μανώλη Κουρουπάκη το οποίο εκδόθηκε από τον ομογενειακό οίκο «Delta Printing» με έδρα την Αστόρια.

Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα του συγγραφέα το οποίο είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο σενάριο για θεατρικό γιατί όχι και κινηματογραφικό έργο.

Ο συγγραφέας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και την έκδοσή του σε μια από τις δύσκολες περιόδους που διανύει η Νέα Υόρκη και κατ΄ επέκταση η Αμερική λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στο εξώφυλλο επεσήμανε ότι φέρει την υπογραφή του αυτοδίδακτου Κρητικού ζωγράφου Κωνσταντίνου Καπελώνη ο όποιος κατάγεται από το χωριό Κουρούτες του Ρεθύμνου και μένει στην Νέα Υόρκη τα τελευταία 40 χρόνια.

Το βιβλίο «‘Αλλη του δείξανε και άλλη του μπήξανε» αναμφίβολα αποτελεί ένα πολύτιμο πετραδάκι στην ελληνοαμερικανική γραμματεία και έχει ήδη αποσπάσει τα ευμενή σχόλια των φίλων και των γνωστών που είχαν την τύχη και το προνόμιο να το διαβάσουν.

Το βιβλίο, όπως ανέφερε ο κ. Κουρουπάκης, είναι εν μέρει βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε σε ένα χωριό της Κρήτης το οποίο είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με πολλά παρόμοια περιστατικά που συνέβαιναν τα παλαιότερα χρόνια στην Κρήτη.

Η ιδέα, όπως ανέφερε, ξεκίνησε ως συγγραφή ενός θεατρικού το οποίο εξελίχθηκε σε βιβλίο.

«Είχα στο μυαλό μου να γράψω κάτι που να μπορεί να γίνει και θεατρική παράσταση. Η ιστορία στηρίχθηκε σε γεγονότα που έχουν συμβεί σε αρκετά μέρη της Κρήτης και τα οποία ακούμε από τους παλιότερους» επεσήμανε ο κ. Κουρουπάκης.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Γώργης ο Σκαλιδάκης είναι ο μοναχογιός μίας εύπορης αγροτικής οικογένειας, ο οποίος κατάφερε να φτάσει τα 40 και να μην έχει ασχληθεί με τις αγροτικές δουλειές του σπιτιού καθώς η μόνη του ασχολία είναι να κάθεται στο καφενείο, να παίζει χαρτιά με τούς φίλους του και να γυρίζει να γλεντά πειράζοντας της κοπελιές του κόσμου.

Ο πατέρας του βλέποντας ότι με αυτόν τον τρόπο ζωής δεν πρόκειται να παντρευτεί και να φτιάξει ποτέ του οικογένεια αλλά και να ασχοληθεί με την περιουσία του και τις δουλειές του, αναγκάζεται να επέμβει και να του σκαρώσει με την βοήθεια των φίλων του μια ιστορία που σε έναν μήνα θα τον κάνει να αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεται και θα βρεθεί παντρεμένος αλλά και μετανιωμένος για την ζωή που έκανε μεχρι τότε», ανέφερε ο συγγραφέας προτρέποντάς το αναγνωστικό κοινό να διαβάσει το βιβλίο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μανώλης Κουρουπάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1953, σπούδασε Μηχανολόγος μηχανικός αεροσκαφών. Διετέλεσε μηχανικός αεροσκαφών και επιθεωρητής κινητήρων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Μετακόμισε στην Αμερική το 1986 και ασχολήθηκε με διάφορες επαγγελματικές  δραστηριότητες, αλλά η αγάπη του για τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης τον έφεραν στον «Hellas – FM» τo 2005.

Από το 1990 και για δύο χρόνια ήταν παραγωγός και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Παλμοί της Κρήτης» στο Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι της Νέας Υόρκης.

Από το 2005 μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Καλημέρα όλη μέρα» Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 – 12 π.μ.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Hellas-FM τον Σεπτέμβριο του 2012 του ανέθεσαν καθήκοντα Διευθυντή Προγράμματος, και από το 2013 ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση του Ραδιοσταθμού.

Είναι ενεργό μέλος στην ομογένεια και ιδιαίτερα στους Κρητικούς συλλόγους όπου δραστηριοποιείται με σκοπό την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και εθίμων της Κρήτης.

Για πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του βιβλίου οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (917) 250-4126 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο manoliskouroupakis@gmail.com

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.