Κέντρισε το ενδιαφέρον των ομογενών γιατρών η τηλεδιάσκεψη για την τηλεϊατρική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κέντρισε το ενδιαφέρον των ομογενών γιατρών η τηλεδιάσκεψη για την τηλεϊατρική που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής. Πρόκειται για μια πασίγνωστη μέθοδο, την τηλεϊατρική, η οποία την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού απέκτησε καθολικό  χαρακτήρα και δεν αποκλείεται στην μετακορωνοϊό εποχή να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δρ. Σπύρος Μεζίτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της τηλεδιάσκεψης και τόνισε ότι αποτελεί συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει για την ενημέρωση των ιατρών, για την συνεργασία των ιατρικών συλλόγων και την αναβάθμιση του ρόλου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων.

Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε την δημιουργία της νέας ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας, η οποία παρέχει χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ιστοσελίδα λειτουργεί και ως πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των επτά Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων και συγκεκριμένα της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας, της Νέας Αγγλίας, του Κολοράντο, της Νότια Καλιφόρνιας, καθώς επίσης και του Μόντρεαλ και του Τορόντο του Καναδά.

Το βίντεο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης για τον κορωνοϊό, το οποίο προετοιμάστηκε στις δύο γλώσσες.

Η τηλεδιάσκεψη

Η τηλεδιάσκεψη με θέμα «Δυνατότητες και το κανονιστικό περιβάλλον για την πρακτική της τηλεϊατρικής», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου διοργανώθηκε στις 28 Απριλίου 2020 από την Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής σε συνεργασία με την Capgemini, Inc.

Καθώς οι ιατρικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από την επίδραση του COVID 19, η κρίση έφερε την ανάγκη για ενημέρωση σχετικά με την επίκαιρη Τεχνολογία στην Ιατρική.  Η Dr. Becky Rao, Global Head of Healthcare διηύθυνε το διαδικτυακό συνέδριο, μαζί με την Dr. Jay Subramanian (Capgemini) και τον Dr. John Korangy (Careclix).  Καλύφθηκαν τα ακόλουθα πολύ ενδιαφέροντα θέματα:

1. Επισκόπηση των τρεχουσών πρακτικών τηλεϊατρικής,

2. Πρόσφατες κανονιστικές αλλαγές και

3. Ασφαλιστικές αποζημιώσεις που σχετίζονται με την Τηλεϊατρική.

Αυτή η πρωτοποριακή τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capgemini ως απάντηση στις ανάγκες του COVID 19.

Συμμετείχαν τριάντα δύο γιατροί απ’ όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ελλάδα.

Σχετικά με την Capgemini επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.capgemini.com/our-company/

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501c3 που θα συνεχίσει την εκπαιδευτική του συνεργασία με εταιρείες του κλάδου για να φέρει βέλτιστες πρακτικές και καινοτομίες στον ιατρικό χώρο.

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις των Συλλόγων μελών μας καθώς και μεμονωμένων γιατρών για περαιτέρω δικτύωση και ανταλλαγή απόψεων πρωτοποριακών ιατρικών ζητημάτων στις ΗΠΑ και Καναδά.

Σχετικά με την Ομοσπονδία μας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.hellenicfedmed.org/

Παρακαλούμε απευθύνετε όλες τις ερωτήσεις στο email της Ομοσπονδίας: info@hellenicfedmed.org

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.