ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Δήμος της πόλης Μέμφις του Τενεσί τίμησε μετά θάνατον έναν από τους πιο σημαντικούς κατοίκους που έζησαν και έδρασαν στην πόλη, μετονομάζοντας μια κεντρική οδό στην ανατολική πλευρά της πόλης σε «Father Nicholas L. Vieron Street» (Οδός π. Νικολάου Βιέρου). Πρόκειται για ένα τμήμα της οδού Highland Street. Η τελετή είχε ένα ιδιαίτερο νόημα καθώς έλαβε χώρα μέσα στον μήνα που εορτάζεται ο μήνας της  «Ιστορίας των Αφροαμερικανών», σε όλη την Αμερική.
Όπως είχαν γράψει οι «Αναμνήσεις» ο π. Νικόλαος Βιέρος εξεδήμησε εις Κύριον τον περασμένο Σεπτέμβρη σε ηλικία 94 ετών. Ηταν ιερατικός προϊστάμενος στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Ευαγγελισμού για 40 χρόνια.

Τόσο η κοινωνική όσο και η ιεραποστολική του δράση τον κατέστησαν ως έναν από τους πιο ενεργούς και δραστήριους κληρικούς της πόλης και σε μια εποχή όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν σε αμφισβήτηση εκείνος πήρε την πρωτοβουλία να ακούσει και να προστρέξει στις ομάδες που είχαν ανάγκη. Στόχος του ήταν να φέρει κοντά τους κατοίκους της, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ετσι, ο ίδιος έπαιρνε θέση και αγαπούσε όλα τα παιδιά του Θεού και αγωνίστηκε για την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στα βήματα Πάστορα Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ Τζούνιορ και μεσολάβησε στην απεργία του συνδικάτου των οδοκαθαριστών της πόλης, μετά την δολοφονία του Πάστορα, το 1968.

Στιγμιότυπο από την ονοματοδοσία της οδού “Father Nicholas L. Vieron Street” στο Μέμφις του Τενεσί. Φωτογραφία Local 24 News

Δικαίως ο π. Βιερόν θεωρείται ως τοπικός θρύλος, ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης, ανέφερε στην διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Φορντ Κανάλι (Canale). Ο ίδιος επεσήμανε ότι με το έργο του ο π. Βιιέρου «μας ενθάρρυνε και μας προέτρεψε να βγούμε απο το καβούκι μας και να προσφέρουμε κάνοντας την διαφορά». «Μας λείπει», πρόσθεσε, «αλλά θα ζει για πάντα στις καρδιές μας τις οποίες και άγγιξε».

Εκτός από τους τοπικούς ηγέτες στην τελετή έδωσαν το παρών τους δημοσιογράφοι και ακτιβιστές.

Στιγμιότυπο από την ονοματοδοσία της οδού “Father Nicholas L. Vieron Street” στο Μέμφις του Τενεσί. Φωτογραφία Local 24 News
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.