Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ Αμερικής – Επόπτης εκλογών της ΝΔ προκάλεσε αναστάτωση

Η ανάρτηση της καταγγελίας στον προσωπικό λογαριασμό του Δρα. Όθωνα Ηλιόπουλου στο Facebook.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη με όλη την σημασία της λέξεως είναι η λεκτική επίθεση εις βάρους του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δρα Όθωνα Ηλιόπουλου το απόγευμα της Κυριακής, 20 Μαΐου 2023 κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στο εκλογικό κέντρο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Βοστώνη.

Η οργάνωση φίλων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αμερικής εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλλει το περιστατικό, το χαρακτηρίζει τραμπουκισμό, ο οποίος δεν συνάδει με το πνεύμα και τα ήθη της ελληνικής κοινότητας της Βοστώνης.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της καταγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ Αμερικής: Ο ΣΥΡΙΖΑ Αμερικής καταγγέλλει επεισόδιο ιταμής και τραμπούκικης συμπεριφοράς εναντίον του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δρ. Όθωνα Ηλιόπουλου, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στο Προξενείο της Βοστώνης.

Γύρω στις 3 το απόγευμα και ενώ η ψηφοφορία εξελισσόταν ομαλά από το πρωί μέσα σε ήπιο και φιλικό κλίμα μεταξύ όλων των παρευρισκομένων και των εκπροσώπων των κομμάτων, χωρίς εντάσεις και χωρία καν πολιτικές συζητήσεις εισέβαλε στο χώρο ανακοινώνοντας ότι είναι «επόπτης εκλογών» το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Λάσκαρης, κραδαίνοντας τα κομματικά του διαπιστευτήρια και απαιτώντας από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλο να φύγει από τον χώρο του προξενείου.

Στην ήρεμη άρνηση του Κ. Ηλιόπουλου να απομακρυνθεί απάντησε εισβάλλοντας στην αίθουσα ψηφοφορίας απαιτώντας να διακοπεί η διαδικασία και να φύγει ο Ηλιόπουλος από το Προξενείο.

Στην συνέχεια κινήθηκε απειλητικά εναντίον του εφορευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφορευτική επιτροπή διέκοψε ολιγόλεπτα την διαδικασία και υπέδειξε μετά από σύσκεψη στον μαινόμενο επόπτη της Νέας Δημοκρατίας ότι σύμφωνα με το άρθρο 88 του ΠΔ 96/2007 και το άρθρο 29 παρ.7 ν. 3731῎2008 ¨οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται στην ψηφοφορία, να προτείνουν κάθε παρατήρηση ἠ ένσταση σχετικά με την τάξη της ψηφοφορίας ………κλπ῾.

Ο Γιώργος Λάσκαρης μετά από αυτό επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Ηλιόπουλο βρίζοντας τον ως «ανήθικο» για τις πολιτικές του θέσεις. Τελικά απομακρύνθηκε οικειοθελώς από τον χώρο της ψηφοφορίας αφού κατάφερε να δημιουργήσει αναστάτωση και δυσάρεστο κλίμα στους παρευρισκόμενους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τραμπουκισμούς που δείχνουν το ήθος κάποιων στελεχών την ΝΔ που είναι αναντίστοιχο με το πνεύμα και ήθη της ελληνικής κοινότητας της Βοστώνης και καλεί σε δημοκρατική εγρήγορση όλους τους πολίτες στην αυριανή ψηφοφορία στην επικράτεια. Τέλος, θέλει να ευχαριστήσει τον Πρόξενο και όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής Βοστώνης για την άψογη επαγγελματική και πολιτική τους στάση σε τέτοιες χυδαίες προκλήσεις. 

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.