«Καραβάνι Αγάπης» για τα γενέθλια του ιερατικού προϊσταμένου της Αγίας Σοφίας (βίντεο)

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Σοφίας στο Τζέφερσονβιλ της Πενσιλβάνιας. Φωτογραφία: Cosmos Philly TX / Ελευθέριος Κώστανς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το μεσημέρι της Κυριακής τα μέλη και τα στελέχη της κοινότητας της Αγίας Σοφίας στο Τζέφερσονβιλ της Πενσιλβάνιας επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους με τα παιδιά και τα εγγόνια τους και περίμεναν αρκετή ώρα στην ουρά για να ξεκινήσει το Καραβάνι της Αγάπης και να ευχηθούν χρόνια πολλά και ευλογημένα στον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Peter Thornberg.

Το Καραβάνι της Αγάπης οργανώθηκε από την ηγεσία της κοινότητας και αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις για τον π. Peter Thornberg που ανέλαβε τα ηνία της μεγαλωνύμου κοινότητας προ δέκα τεσσάρων ετών και ηγήθηκε του τιτάνιου έργου της ανέγερσης του νέου βυζαντινού ρυθμού ναού στο Τζέφερσονβιλ και της μεταφοράς της κοινότητας από το Βάλεϊ Φορτζ Πενσιλβάνιας στην νέα τοποθεσία.

Το ρεπορτάζ, οι φωτογραφίες και το βίντεο των ιδρυτών του «Cosmos Philly TV» Ελευθέριου Κώστανς και Βασίλη Κεΐσογλου μιλούν από μόνα τους για την αγάπη των ομογενών για τον ιερατικό τους προϊστάμενο και για την κοινότητά τους.

Είναι η πρώτη φορά στις έξι δεκαετίες που τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν μπορούσαν να επισκεφθούν την κοινότητα, να παρακολουθήσουν τις θείες Λειτουργίες και να γιορτάσουν την Ανάσταση.

Το μεσημέρι της Κυριακής βίωσαν μοναδικές στιγμές τόσο ο π. Thornberg, όσο και τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας.

Η εν λόγω κοινότητα είναι μια από τις δυναμικές κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και  εφέτος συμπληρώνονται έξι δεκαετίες από της ιδρύσεώς της.

Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις από τις αρχές Μαρτίου 2020 συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού Φεστιβάλ έχουν αναβληθεί είτε ακυρωθεί.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Τζον Πόγας (John Pogas) θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18, 19, 20 και 21 Ιουνίου 2020.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα προσφέρουν δείπνο «dinner service drive – by only», ενώ το Σάββατο και την Κυριακή προσφέρουν με τον ίδιο τρόπο γεύμα και δείπνο.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.