ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Κάναμε έναν έντιμο συμβιβασμό», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, λίγες ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης .

Πρόκειται για τη συνεδρίαση που έχει συγκαλέσει η επιτροπή των πρώην προέδρων προκειμένου να δοθεί οριστικό τέλος στις διαμάχες που έχουν ξεσπάσει μετά την παρέλαση στους κόλπους της Ομοσπονδίας και να εξεταστεί η νομιμότητα των αποφάσεων του προσφάτου διοικητικού συμβουλίου όπου έγιναν διαγραφές και μεταγραφές αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο διορισμός του Βασιλείου Γκουρνέλου στο αξίωμα του α΄ αντιπροέδρου, του Χρήστου Βουρνά ως γενικού γραμματέα, καθώς επίσης και του συμβούλου Δημήτρη Παλιούρα ως ταμία της Ομοσπονδίας.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 18 Νοεμβρίου 2019 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Παρέστησαν η νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας Μεμή Σταθάτου – Φουλτζιέρη και οι πρώην πρόεδροι Απόστολος Τομόπουλος, Γεώργιος Γεωργόπουλος, Νίκος Διαμαντίδης και Δημήτριος Καλαμαράς, οι οποίοι κατά κάποιον τρόπο είχαν αναλάβει και ρόλο διαιτητή.

Στιγμιότυπο από την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγεμένου συμβουλίου η οποία είχε λάβει χώρα στις 16 Ιουνίου 2018 και στην οποία εκλέχτηκε πρόεδρος ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Τομόπουλος μετά τη λήξη της συνεδρίασης μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος  στις «Αναμνήσεις»  ανακοίνωσε ότι «το βράδυ της Δευτέρας, 18 Νοεμβρίου συνήλθε ως σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο ως είχε τον Ιούνιο του 2018 με εξαίρεση των παραιτηθέντων.

Το Συμβούλιο ακύρωσε τις αποφάσεις του πρόσφατου συμβουλίου και διόρισε την μέχρι πρότινος β΄ αντιπρόεδρο Νομική Καστανά στο αξίωμα της γενικής γραμματέως της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα επικύρωσε την προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου για τον διορισμό του Ηλία (Λου) Κάτσου ως προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως και του Βασιλείου Γκουρνέλου, ως συμπροέδρου.

«Οι αποφάσεις αυτές θα τεθούν επί τάπητος στη γενική συνέλευση της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου 2019», ανέφερε ο κ. Τομόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε: «Κάναμε έναν έντιμο συμβιβασμό για το καλό της Ομοσπονδίας. Ο Πέτρος Γαλάτουλας και οι άλλοι αξιωματούχοι πλην των Διονυσίου Πυλαρινού και Αθανασίου Αρώνη παραμένουν στις θέσεις τους. Η Νομική Καστανά αναλαμβάνει τα καθήκοντα της γενικής γραμματέως και ο Δημήτριος Παλιούρας του ταμία της Ομοσπονδίας».

Ερωτηθείς για τα αναπληρωματικά μέλη που στην πρόσφατη συνεδρίαση είχαν κληθεί στο συμβούλιο και τους είχαν παραχωρηθεί θέσεις κλειδιά ο κ. Μεϊμάρογλου επεσήμανε ότι «ακυρώθηκαν οι αποφάσεις και ότι από τους αναπληρωματικούς συμμετέχουν μόνον ο Νικόλαος Κωστόπουλος και ο Παναγιώτης Μιχαλέας, οι οποίοι ήταν πρώτη στην τάξη των αναπληρωματικών».

Οι κ.κ. Κωστόπουλος και Μιχαλέας αναλαμβάνουν τις θέσεις του Αθανασίου Αρώνη και της Κική Χρυσομαλλίδη που έχουν παραιτηθεί.

Ερωτηθείς εάν έγινε ο οικονομικός απολογισμός της παρελάσεως ο κ. Μεϊμάρογλου διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα έλλειψης χρημάτων, αλλά έγιναν περισσότερα έξοδα για διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις από όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός της παρελάσεως και ότι πρέπει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις.

Η προσπάθεια των «Αναμνήσεων» να επικοινωνήσει με τον α’ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα και με τους πρώην προέδρους δεν κατέστη δυνατή.

Τα στελέχη και τα μέλη του Συμβουλίου με τα οποία επικοινωνήσαμε δεν θέλησαν να προβούν σε «on the record» δηλώσεις και ισχυρίστηκαν ότι θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στον συμβιβασμό  που επιτεύχθηκε να καρποφορήσει και να διεξαχθεί σε πνεύμα ενότητας η επικείμενη γενική συνέλευση.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι στην εν λόγω συνεδρίαση υπήρξαν πολλές εντάσεις και ενστάσεις και ότι και οι δύο πλευρές φέρονται προδιατεθειμένες για να βάλουν νερό στο κρασί τους προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η γενική συνέλευση και όλες οι δυνάμεις να συσστρατευτούν για την διοργάνωση της παρέλασης για την 199η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καταλυτικό ρόλο στην λήψη των προαναφερόμενων αποφάσεων έπαιξε και ο γενικός γραμματέας Διονύσιος Πυλαρινός, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμά του και έδωσε το πράσινο φως για τον διορισμό της Νομικής Καστανά που ήταν αποδεκτή και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Ωστόσο ο κ. Πυλαρινός παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.   

- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.