ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπερπαραγωγή με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η τελετή απονομής του  Φειδιππίδειου Βραβείου στον ιστορικό Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2021.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα διαδικτυακά, μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα του του κοινωφελούς ραδιοφώνου «Cosmos FM» και αναμεταδόθηκε από την ιστοσελίδα των «Αναμνήσεων» και παρείχε την δυνατότητα τόσο στον οργανισμό GAEPIS (Greek American Educational Public Information System), που διευθύνει το ραδιόφωνο, όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο να προβάλλουν το έργο τους.

Η απονομή του Βραβείου είναι ιστορική καθώς για πρώτη φορά στα 25 χρόνια του θεσμού έγινε διαδικτυακά και όλοι οι ομιλητές ευχήθηκαν όπως η απονομή του επόμενου βραβείου γίνει δια ζώσης.

Η τελετή αυτή καθ’ εαυτή και το αναμνηστικό λεύκωμα το οποίο κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αποδεικνύουν τις απεριόριστες δυνατότητες των στελεχών, των παραγωγών και των εθελοντών και το πιο σημαντικό τις ικανότητές τους να μετατρέψουν την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού σε ευκαιρία.   

Η εκδήλωση παρείχε την δυνατότητα στους ομογενείς καλλιτέχνες Χρήστο Ραφαηλίδη, Αγγελική Ψώνη, Λούη Παναγιώτη, Γρηγόρη Μανινάκη και Νίκο Κουρουπάκη να παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους, τα οποία ήταν εφάμιλλα των ασμάτων που ερμήνευσαν ο διάσημοι Έλληνες ερμηνευτές Γιάννης Κότσιρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη,  Δημήτρης Μπάσης και Γιώργος Ανδρέου και τα οποία απέδειξαν ότι η ομογένεια δεν είναι απλά και μόνο φορέας του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και παραγωγός του Ελληνοαμερικανικού Πολιτισμού.  

Οι ηγέτες του Ιατρικού Συλλόγου και οι μαρτυρίες του Δρα. Γεωργίου Λιακέα και της συζύγου του Νικόλ Κόντου, καθώς επίσης και του Δρα Γεωργίου Φίσερ που νίκησαν τον κορωνοϊό εξέπεμψαν μηνύματα αισιοδοξίας για την μάχη που δίνουν εδώ και έναν χρόνο οι επιστήμονες, οι ερευνητές, οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να καταδαμάσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρο του GAEPIS και συνάμα παραγωγός του «Cosmos FM», Στέλιος Τακετζής.

Η εκδήλωση

Η διακεκριμένη ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη, η οποία ανέλαβε για μια ακόμη φορά και την παρουσίαση της βραδιάς αναφέρθηκε στην προσφορά του «Cosmos FM» και στον ρόλο των παραγωγών, των εθελοντών και των υποστηρικτών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, αποδέκτης του 24ου Φειδιππίδειου Βραβείου, συνεχάρη τον οργανισμό GAEPIS για την απόφασή τους να τιμήσουν τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο και μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι ήρωες της πανδημίας και τους παρομοίασε με τους ήρωες του 1821 που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν τους συνανθρώπους τους.

Ο π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος  ανέπεμψε την προσευχή και αναφέρθηκε στις εμπειρίες τους ως παραγωγός του «Cosmos FM»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας , τόνισε ότι η Νέα Υόρκη είναι ευλογημένη από το ανήσυχο και ατρόμητο πνεύμα των Ελλήνων και Ελληνίδων γιατρών, των ηρώων της σύγχρονης εποχής που τηρούν με ευλάβεια τον Όρκο του Ιπποκράτη.

Αναφερόμενος στην κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπική δράση των Ελλήνων ιατρών τόνισε ότι βρίσκονται δίπλα στους συνανθρώπους τους και ότι οι εργαζόμενοι του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη είναι μάρτυρες της φιλανθρωπίας τους.  

Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, συνεχάρη το Cosmos – FM για την απόφασή του να τιμήσει τους πραγματικούς ήρωες της πανδημίας και τόνισε ότι με τις ηρωικές τους προσπάθειες έσωσαν αμέτρητες ανθρώπινες ζωές.  

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής του Μπρούκλιν, Ανδρέας Γουνάρδης, αναφέρθηκε στο έργο του Cosmos FM και τόνισε ότι από παιδί παρακολουθούσε τις εκπομπές του. Αναφερόμενος στο φετινό βραβείο τόνισε ότι «δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο αξιόλογη υποψηφιότητα».

Η νεοεκλεγείσα ομοσπονδιακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, συνεχάρη το Cosmos FM και τους τιμώμενους διότι έδειξαν σε όλους τι εστί να είσαι στην πρώτη γραμμή, τι εστί να είσαι ήρωας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και κατ΄ επέκταση της ελληνικής πολιτείας. Αναφερόμενος στο Cosmos FM επεσήμανε ότι αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας και συνάμα πόλο συσπείρωσης των ομογενών.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Αναφερόμενος στο Βραβείο επεσήμανε ότι πέρσι ήταν παρών στην απονομή του βραβείου και ευχήθηκε όπως στο επόμενο να βρεθούν και πάλι μαζί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πανδημία και τόνισε ότι όλοι θαυμάσαμε την αλληλεγγύη, την αυτοθυσία, την αφοσίωση και την ανιδιοτέλειά τους των ιατρών, των ερευνητών και των νοσηλευτών για την καταπολέμηση της πανδημίας και συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο για την επάξια βράβευσή του.

Ακολούθησε η προβολή ενός σύντομου βίντεο σχετικά με την δράση του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου και τις πρωτοβουλίες που έλαβαν από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα για την ενημέρωση του κοινού για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αλέξης Φαίδωνος Βαντέ.

Οι χαιρετισμοί του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Δρα. Σπύρου Σπυρέα, του Δρα Θίο Ντίκταμπαν, Δρ. Τόμας Σούσου, Δρα Γεωργίου Φίσερ, Δρ. Γεωργίου Λιακέα αν και διέφεραν ως προς το περιεχόμενο εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά διότι παρείχαν την δυνατότητα στο ακροατήριο να μάθει περισσότερα για την προσφορά του Συλλόγου και να αναφωνήσουν «Άξιοι».

Ο πρόεδρο του GAEPIS και συνάμα παραγωγός του «Cosmos FM», Στέλιος Τακετζής, ο οποίος απένειμε το βραβείο στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Παναγιώτη Μανώλα αναφέρθηκε στον ρόλο του Cosmos – FM και των Ελλήνων ιατρών που ένωσαν τις δυνάμεις την περίοδο της πανδημίας για την ενημέρωση του κοινού με κεντρικό σύνθημα «Σώζουμε ζωές».

Αναφερόμενος στην μάχη που δίνουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό την περίοδο της πανδημίας επεσήμανε: «Η αποστολή τους είναι ανιδιοτελής και μας δίνει ελπίδα και μέλλον. Για το δώρο ζωής, την υγεία μας και τη ζωή, που μας χαρίζουν οι γιατροί, τους ευγνωμονούμε και τους βραβεύουμε».

Η ομοσπονδιακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Ο κ. Τακετζής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης και κάλεσε τους ακροατές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ευεργετών του «Cosmos FM» και της ομογένειας, Νίκου Μουγιάρη και Δημητρίου Καλοειδή.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το ζεύγος Δρα Γεωργίου Λιακέα και Νικόλ Κόντου Λιακέα που ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής, καθώς επίσης και για τους Άλεξ Αγησιλάου, που ανέλαβε την σκηνοθεσία, Στυλιανό Νικολάου  για τον ήχο, Σύλβια Παπαποστόλου για την ροή του προγράμματος, την  διευθύντρια Ιωάννα Γιαννοπούλου, και τους Δρα Νίκο Ράλλη και Γιώργο Παντελίδη που ανέλαβαν το λεύκωμα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Παναγιώτης Μανώλας, παραλαμβάνοντας το Φειδιππίδειο Βραβείο επεσήμανε: “Αποδεχόμαστε ταπεινά το βραβείο αυτό και θέλουμε να υποσχεθούμε ότι ως σύλλογος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ελληνικής μας κοινότητας, ως γιατροί και ως φιλάνθρωποι».

Στην  συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφορά του Συλλόγου και στην πολυσχιδή δράση, στον ρόλο των υποτροφιών και τόνισε ότι θα συνεχίσουν την συνεργασία με το «Cosmos FM» για την σωστή ενημέρωση της Ομογένειας για θέματα υγείας.

Ο πολιτειακός βουλευτής του Μπρούκλιν Ανδρέας Γουνάρδης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Σπύρος Μεζίτης.
Ο Δρ. Γεώργιος Λιακέας και η Νικόλ Κόντου – Λιακέα.
Η ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη.
Ο Χρήστος Ραφαηλίδης.
Η παραγωγός Σύλβια Παπαποστόλου.
Ο δικηγόρος – παραγωγός Μιχάλης Στράτης.
Ο Γιάννης Κότσιρας.
Ο Γιώργος Ανδρέου.
Η δικηγόρος – ερμηνεύτρια Αγγελική Ψώνη.
Ο παραγωγός – ερμηνευτής Γρηγόρης Μανινάκης.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Ο Νίκος Κουρουπάκης.
Ο Δημήτρης Μπάσης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.